Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odpre se čez 11:08).
Filmska delavnica z Luko Marčetičem

Filmska delavnica z Luko Marčetičem

Tridnevna predfestivalska Kinotripova delavnica bo potekala v Kinodvoru v soboto, 2., 9. in 16. marca, med 10. in 15. uro. Vsa mesta na delavnici so že zasedena.

Na tridnevni delavnici bomo šli skozi vse korake, potrebne za nastanek igranega video izdelka, ki ga lahko ustvari manjša skupina prijateljev. Prvi korak bo scenarij do približno dveh strani. Ukvarjali se bomo s tem, kako naj bo zastavljen, kako in o čem pisati. Drugi korak bo produkcija enega izmed scenarijev, ki ga boste udeleženci napisali. Tretji korak bo postprodukcija oziroma montaža posnetega materiala. Tako bomo v teku delavnice prišli od same ideje do končnega videa.

Luka Marčetič je režiser, scenarist in igralec, avtor serije V dvoje in režiser filma Pr’ Hostar.

Delavnica je brezplačna in namenjena mladim od 15. leta dalje. Vsa mesta na delavnici so že zasedena.

nedelja, 10. 03. 2019

4. mednarodni filmski festival Kinotrip

Trije dnevi, šest celovečernih filmov in en program kratkih s pestrim spremljevalnim dogajanjem – med 28. in 30. marcem v Kindovoru. Vstopnice že v prodaji!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.

Aktualno

Dogman Dogman

Matteo Garrone

sreda, 22. 05. 2019 / 16:30 / Dvorana

Matteo Garrone (Gomorra, Resničnost) je iz brutalnega dogodka, ki je v osemdesetih letih polnil strani italijanskih črnih kronik, ustvaril mračen, a tudi nežnosti in humorja poln »urbani vestern« o divji zveri, ki se skriva v vseh nas. Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.

Stoletje sanj Stoletje sanj

Ven Jemeršić

sreda, 22. 05. 2019 / 17:45 / Mala dvorana

Stoletje sanj je celovečerni dokumentarec o slovenskem izumitelju Petru Florjančiču, ki je pred kratkim praznoval sto let. V njem Peter z lastnimi besedami opisuje življenje, ki je – tako pravi sam – napeto kot Hitchcockovi filmi.

Ben se vrača Ben is Back

Peter Hedges

sreda, 22. 05. 2019 / 18:45 / Dvorana

Intimna in še kako napeta drama o materi, ki v svojem boju, da bi sina rešila iz krempljev zasvojenosti, nikoli ne izgubi upanja.