Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 48 minut, tel: 01 239 22 17).

Zvodnika ljubezni Hounds of Love

Ben Young / Avstralija / 2016 / 108 min / angleščina

Z resničnimi dogodki navdihnjena zgodba o izginuli avstralski mladoletnici je podana skozi prizmo brutalnega psihološkega trilerja, v katerem se režiser osredotoča na dinamiko odnosa med zakoncema, ki ugrabljata in ubijata naključne žrtve. 

režija Ben Young, scenarij Ben Young, fotografija Michael McDermott , glasba Dan Luscombe , montaža Merlin Eden , igrajo Ashleigh Cummings (Vicky Maloney), Emma Booth (Evelyn White), Stephen Curry (John White), Susie Porter (Maggie), Damian De Montemas (Trevor), Harrison Gilbertson (Jason)

festivali, nagrade Benetke 2016 – Avtorski dnevi (nagrada FEDEORA za najboljšo igralko), Glasgow 2017, Tribeca 2017, München 2017

IMDb

Z resničnimi dogodki navdihnjena zgodba o izginuli avstralski mladoletnici je podana skozi prizmo brutalnega psihološkega trilerja, v katerem se režiser osredotoča na dinamiko odnosa med zakoncema, ki ugrabljata in ubijata naključne žrtve.

Sedemnajstletna Vicky, ki med postopanjem po ulicah predmestja Pertha prisede v avto neznanega para, ne sluti, da si je s tem dejanjem podpisala smrtno obsodbo. Za podobo navidez zadržanega para se namreč skriva dvojica serijskih morilcev, ki načrtno ugrablja in ubija mlada dekleta. Vicky kmalu ugotovi, da mora, če hoče pobegniti oziroma preživeti, posesivno-odvisni odnos, ki vlada med brezčutnima zakoncema, obrniti sebi v prid …

»Prebral sem knjigo o serijskih morilkah in bil sem vzhičen, saj je moja raziskava pokazala, da ženske morijo zaradi zelo drugačnih razlogov od moških. Odkril sem tudi grozljiv pojav ubijalskih parov. Navadno gre za moške psihopate in zelo ranljive ženske. Moški najde ranljivo osebo, si jo preoblikuje po svoje, nato pa zlomi do točke, ko resnično verjame, da brez njega nima lastne identitete. To je pravzaprav psihologija, ki sem jo hotel raziskati. Želel sem posneti film o ljudeh, vpletenih v takšna razmerja. Ne gre za delo o njihovih zločinih, ampak za film o ljudeh, ki ta dejanja zagrešijo.« (Ben Young)

Ben Young
Rojen v Perthu, Avstralija. S trinajstimi je začel igralsko pot, nato pa je študiral scenaristiko na tamkajšnji Univerzi Curtin in režijo na Univerzi Edith Cowan. Kot režiser in montažer je sodeloval pri številnih dokumentarnih filmih o ljudstvih, ki živijo v najbolj odročnih delih sveta; dlje časa je preživel v Amazoniji in med pripadniki ljudstva Woadaabe v Nigeriji. Zvodnika ljubezni je njegov celovečerni prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

sobota, 10. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.