Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:45 (za danes zaprto).

Zvodnika ljubezni Hounds of Love

Ben Young / Avstralija / 2016 / 108 min / angleščina

Z resničnimi dogodki navdihnjena zgodba o izginuli avstralski mladoletnici je podana skozi prizmo brutalnega psihološkega trilerja, v katerem se režiser osredotoča na dinamiko odnosa med zakoncema, ki ugrabljata in ubijata naključne žrtve. 

režija Ben Young, scenarij Ben Young, fotografija Michael McDermott , glasba Dan Luscombe , montaža Merlin Eden , igrajo Ashleigh Cummings (Vicky Maloney), Emma Booth (Evelyn White), Stephen Curry (John White), Susie Porter (Maggie), Damian De Montemas (Trevor), Harrison Gilbertson (Jason)

festivali, nagrade Benetke 2016 – Avtorski dnevi (nagrada FEDEORA za najboljšo igralko), Glasgow 2017, Tribeca 2017, München 2017

IMDb

Z resničnimi dogodki navdihnjena zgodba o izginuli avstralski mladoletnici je podana skozi prizmo brutalnega psihološkega trilerja, v katerem se režiser osredotoča na dinamiko odnosa med zakoncema, ki ugrabljata in ubijata naključne žrtve.

Sedemnajstletna Vicky, ki med postopanjem po ulicah predmestja Pertha prisede v avto neznanega para, ne sluti, da si je s tem dejanjem podpisala smrtno obsodbo. Za podobo navidez zadržanega para se namreč skriva dvojica serijskih morilcev, ki načrtno ugrablja in ubija mlada dekleta. Vicky kmalu ugotovi, da mora, če hoče pobegniti oziroma preživeti, posesivno-odvisni odnos, ki vlada med brezčutnima zakoncema, obrniti sebi v prid …

»Prebral sem knjigo o serijskih morilkah in bil sem vzhičen, saj je moja raziskava pokazala, da ženske morijo zaradi zelo drugačnih razlogov od moških. Odkril sem tudi grozljiv pojav ubijalskih parov. Navadno gre za moške psihopate in zelo ranljive ženske. Moški najde ranljivo osebo, si jo preoblikuje po svoje, nato pa zlomi do točke, ko resnično verjame, da brez njega nima lastne identitete. To je pravzaprav psihologija, ki sem jo hotel raziskati. Želel sem posneti film o ljudeh, vpletenih v takšna razmerja. Ne gre za delo o njihovih zločinih, ampak za film o ljudeh, ki ta dejanja zagrešijo.« (Ben Young)

Ben Young
Rojen v Perthu, Avstralija. S trinajstimi je začel igralsko pot, nato pa je študiral scenaristiko na tamkajšnji Univerzi Curtin in režijo na Univerzi Edith Cowan. Kot režiser in montažer je sodeloval pri številnih dokumentarnih filmih o ljudstvih, ki živijo v najbolj odročnih delih sveta; dlje časa je preživel v Amazoniji in med pripadniki ljudstva Woadaabe v Nigeriji. Zvodnika ljubezni je njegov celovečerni prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.