Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 07:04, tel: 01 239 22 17).

Zunaj El Campo

Hernán Belón / Argentina, Italija, Francija / 2010 / 85 min

Psihološka drama argentinskega režiserja Hernána Belóna, v kateri se idilično bivanje mlade družine v podeželski hišici sprevrže v srhljiv spopad z lastnimi strahovi in slutnjo smrti.

režija Hernán Belón, scenarij Hernán Belón, Valeria Radivo, fotografija Guillermo Nieto, glasba Antonio Fresa, Luigi Scialdone, montaža Natalie Cristiani, igrajo Leonardo Sbaraglia (Santiago), Dolores Fonzi (Elisa), Mathilda Manzano (Matilda), Pochi Ducasse (Odelsia), Juan Villegas (Alberto)

festivali, nagrade Benetke 2011 – Teden kritike, Amiens 2011 (najboljši igralec), Málaga 2012 (najboljša latinskoameriška igralka)

IMDb

Psihološka drama argentinskega režiserja Hernána Belóna, v kateri se idilično bivanje mlade družine v podeželski hišici sprevrže v srhljiv spopad z lastnimi strahovi in slutnjo smrti.

Mlada starša Santiago in Elisa kupita podeželsko hišo, kamor se vselita skupaj s hčerkico. Novo domovanje v Elisi sproži nenadne psihološke spremembe, ki začnejo krhati njen odnos z možem, obenem pa se v neprespanih nočeh začne odkrito bati za varnost svoje hčerke.

»Zunaj je zgodba v drobcih, o nočni mori, spominu ali namišljenem potovanju v prihodnost. Dogajanje je odmaknjeno od razmerja med vzrokom in posledico; je skupek izrezov, ki bolj ustrezajo subjektivni in nerazumski logiki, pravzaprav se bolj navezuje na lik Elise kot na naravno ali vzročno logiko. Morda se v resničnosti tega para nič od tega ne zgodi, vendar gre za znak, sled, bežen premik, ki prevesi negotovo ravnovesje, v katerem živita. Ko Santiago postopoma zazna Elisino stisko in ta zajame tudi njega, postane bližnji opazovalec, skozi katerega zgodbo doživlja gledalec. Zbudita se iz sanj civilizacije, iluzije vseprisotnosti in časovne ukinitve, ki obvladuje sodobno družbo. Zavesta se krhkosti svojega sveta, česar še nikoli nista občutila: konkretnega strahu pred smrtjo.« (Hernan Belon)

Hernan Belon
Rojen leta 1970 v Buenos Airesu, Argentina. Po diplomi na Državnem inštitutu za film in avdiovizualne umetnosti (E.N.E.R.C.) je delal kot režiser, izvršni producent, montažer in pomočnik režiserja. Dolga leta se je kalil kot režiser kratkih in dokumentarnih filmov, s katerimi je osvojil več mednarodnih festivalskih nagrad. Zunaj je njegov celovečerni igrani prvenec.

filmografija
1997 ALUAP (kratki)
2003 Pesque y pague (Fish & Pay) (kratki)
2005 Land of Refuge (dokumentarni/documentary)
2006 The Foro (dokumentarni/documentary)
2008 Sangre en la boca (kratki)
2008 Militante del amor (kratki)
2009 El tango de mi vida (The Tango of My Life) (dokumentarni/documentary)
2010 Sofía, cumple 100 años (kratki dokumentarni documentary)
2010 El Campo (In the Open/Zunaj)
2012 Beirut Buenos Aires Beirut (TV-dokumentarni/TV documentary)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

sobota, 28. 01. 2023 / 15:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Kinobalon / Premiera

Titina Titina

Kajsa Næss

sobota, 28. 01. 2023 / 16:00 / Dvorana

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sobota, 28. 01. 2023 / 17:15 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.