Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 02:49).
27. april – 6. maj 2012 - Prvomajske počitniceFrikadeleTeden nordijskega filma za otroke in mlade Predfilm Mesne kroglice

Zmagali bomo Drømmen

Niels Arden Oplev / Danska / 2006 / 109 min / podnapisi, danščina / 10+

termina: 27. 4. ob 17:00 in 28. 4. ob 11:00

režija Niels Arden Oplev, scenarij Steen Bille, Niels Arden Oplev, glasba Jacob Groth, fotografija Lars Vestergaard, igrajo Bent Mejding, Anders W. Berthelsen, Jens Jørn Spottag, Anne-Grethe Bjarup Riis, Peter Hesse Overgaard, Sarah Juel Werner, Janus Dissing Rathke

Projekciji filma Zmagali bomo je omogočilo Veleposlaništvo Kraljevine Danske.

festivali, nagrade kristalni medved - Berlinaleglavna nagrada - Cinekid International Film Festival for Children and Youth Amsterdamnagrada občinstva - Zlín International Film Festival for Children and Youthnagrada otroške žirije - Chicago International Children's Film Festival

IMDb

Frikadeller٭ (Danska)

Film, ki je požel glavne nagrade na vseh pomembnejših mladinskih festivalih (Berlinale, Cinekid, Zlín, Chicago International Children’s Film Festival), in ki so ga mnogi označili za najboljši film za otroke in mlade v zadnjih desetletjih!

zgodba
Film pripoveduje zgodbo o trinajstletnem dečku Fritsu, ki ga navdihnejo besede in sanje dr. Martina Luthra Kinga o boljšem življenju zatiranih ljudi. Frits živi v vaškem okolju na Danskem, piše se leto 1969. Obiskuje šolo, kjer vlada trda roka tradicionalističnega ravnatelja, ki nima težav z nasiljem nad otroki. Ko nekega dne pretirano kaznuje Fritsa, se mu ta zoperstavi in začne se pravi boj proti nesmiselnim avtoritetam, v katerem odigrajo pomembno vlogo tudi Fritseva družina in novi učitelj. Zgodba temelji na resničnih dogodkih.

kritike
»To je družinski film za starejše otroke. Izjemno čustven, toda osvobojen sentimentalizma.«
– Amber Wilkinson, Eye for Film

٭ Ime za mesne kroglice ali frikadele, ki so tradicionalna hrana v nordijskih državah. Pripravljajo jih na zelo različne načine: z omakami, papriko, gorčico. Kakšne pa so tvoje najljubše frikadele? Nekaj različnih lahko poskusiš na otvoritvi Frikadel 27. aprila po projekciji filma Zmagali bomo!

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.