Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 05:30).

Projekcije filma

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Asset 1

Zločini prihodnosti Crimes of the Future

David Cronenberg / Kanada, Grčija / 2022 / 107 min / angleščina

Projekcije filma

torek, 06. 12. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Asset 1
Zločini prihodnosti so futuristični film noir, s katerim se David Cronenberg vrača k svojim body horror koreninam, hkrati pa raziskuje teme umetnosti, tehnologije, evolucije in ekologije.

igrajo Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart, Scott Speedman, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Fotografije

zgodba
»Telo je realnost!« »Operacija je novi seks!« Medtem ko se človeška vrsta prilagaja sintetičnemu okolju, telo doživlja nove preobrazbe in mutacije. Slavni performer Saul Tenser s partnerico Caprice v avantgardnih predstavah prikazuje metamorfozo svojih organov …

iz prve roke
»Zločini prihodnosti so razmislek o človeški evoluciji. Natančneje: o načinih, na katere smo morali nad procesom prevzeti nadzor, saj smo ustvarili izjemno vplivna okolja, ki prej niso obstajala.
V Zločinih prihodnosti razvijam teme, ki sem se jih v preteklosti že dotaknil. Poznavalci bodo opazili reference na prizore iz mojih prejšnjih del. V pričujočem filmu nadaljujem svoje raziskovanje tehnologije v povezavi s človeškim telesom.
Tehnologija je vedno podaljšek človeškega telesa, tudi kadar se zdi, da je zelo mehanična in ne-človeška. Roka postane zmogljivejša s pomočjo palice ali kamna, ki ga vržemo. Toda navsezadnje je palica – ali kamen – le podaljšek neke sposobnosti, ki jo človeško telo že ima.
V tem kritičnem trenutku človeške zgodovine se porajajo številna vprašanja. Ali se lahko človeško telo razvije tako, da bo rešilo probleme, ki smo jih sami ustvarili? Ali lahko ustvari sistem za prebavljanje plastike in umetnih snovi – ne le kot del rešitve za podnebno krizo, temveč tudi za svojo rast, razcvet in preživetje?«
– David Cronenberg

»Zdelo se mi je, da gre za resnično dober, klasičen film noir; to je bil moj prvi vtis. Poleg tega se je v njem skrivala nenavadna, zelo lepa in presenetljivo nežna ljubezenska zgodba. /…/ Zelo mi je bila všeč tudi tema cenzure in misel, kako /…/ si ljudje po eni strani želimo novosti, po drugi pa se jih bojimo in jih odklanjamo. Ta napetost neizogibno vodi v represijo oblasti.«
– Viggo Mortensen

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Odprtje družinskega programa Slon 2022 Odprtje družinskega programa Slon 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Odprtje festivala Animateka 2022 Odprtje festivala Animateka 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 20:30 / Dvorana

Odprtje festivala obeležujemo s filmskim programom po izboru festivalske žirije.

Svetovni jagodni izbor I (2022) Svetovni jagodni izbor I (2022)

različni avtorji

torek, 29. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.