Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (za danes zaprto).

Živeli antipodi! ¡Vivan las antipodas!

Viktor Kossakovski / 2011 / 104 min

Kossakovski je izpolnil svoje otroške sanje, ko se je kot mnogi otroci spraševal, kam bi prišel, če bi pod svojo hišo skozi središče Zemlje zvrtal luknjo. Na Kitajsko? Ko se je odločil posneti film o zemeljskih antipodih, je ugotovil, da je zaradi ogromnih površin oceanov na našem planetu razmeroma malo naseljenih antipodov. V Evropi ga ima denimo samo Španija, katere antipod je Nova Zelandija. V veliki državi, kot so ZDA, imajo le Havaji antipod v Bocvani. Ognjena zemlja v Čilu ima antipod v Rusiji ob Bajkalskem jezeru, medtem ko imajo argentinske redko poseljene pampe antipod v urbanem megapolisu Šanghaju. Štirje antipodi, osem držav, osem načinov življenja …

»Med potovanjem po argentinskem podeželju sem videl moškega, ki je ribaril z mostička. V svetlobi zahajajočega sonca se mi je zaradi preprostega prizora to zdel najlepši in najmirnejši prostor na svetu. Predstavljal sem si, kaj bi se zgodilo, če bi to ribiško vrvico raztegnil naravnost skozi sredico planeta? Kaj bi videl na drugi strani? Nato sem ugotovil, da je antipod tega kraja eno najmogočnejših, najživahnejših in najhrupnejših mest na svetu – Šanghaj.« (Viktor Kossakovski)

Viktor Kossakovski – filmografija (izbor)
Belovi/Belovy (1994); Sreda (1997); Pavel i Lyalya (1999); Tiše! (2003); Svjato (2005)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:00 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Do zmage in naprej Hækkum rána

Guðjón Ragnarsson

nedelja, 02. 04. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Navdihujoč dokumentarec o skupini deklic, ki trenirajo košarko pod vodstvom nekonvencionalnega trenerja, ki pred njih ves čas postavlja nove izzive. Skupaj dosegajo izvrstne rezultate in dekleta postajajo vse bolj samostojne, močne in pripravljene, da spremenijo svet. Toda ali je svet pripravljen nanje?

Blizu Close

Lukas Dhont

nedelja, 02. 04. 2023 / 14:00 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.