Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 50 minut).

Zipi in Zap in kapitanov otok Zipi y Zape y la Isla del Capitán

Oskar Santos / Španija / 2016 / 100 min / podnapisi, španščina / 6

Fantastična pustolovščina na samotnem otoku.

režija Oskar Santos, scenarij Jorge A. Lara, fotografija Daniel Sosa, glasba Fernando Velázquez, montaža Carolina Martínez Urbina, igrajo Elena Anaya (Pam), Teo Planell (Zipi), Toni Gómez (Zap), Ana Blanco de Córdova (Pippi), Iria Castellano (Flecky)

festivali, nagrade Giffoni 2016 (posebna omemba žirije)

IMDb

Božič se bliža in dvojčka Zipi in Zap uspeta sežgati božično jelko v trgovini igrač. Za počitnice sledi kazen: stroga starša ju odpeljeta na neznani otok, kjer se povsem nepričakovano znajdejo v hiši nenavadne gospodične Pam. Z njo živijo tudi otroci brez staršev, ki uživajo v življenju brez pravil. Zdi se, da sta našla raj na Zemlji! Toda naslednji dan njuna starša skrivnostno izgineta. S prijatelji odkrijejo skrivnosti laboratorij, kjer odrasle spreminjajo v otroke!

»Če sem iskren, sem film naredil preprosto zato, ker imam rad akcijo. In zaradi istoimenskega stripa, ki je deloval zelo dobro. Avanturistični filmi so polni ponavljanj in gegov, zgodbe pa niso ravno igrive. Zip in Zap pa mislim, da ujameta duha Barta Simpsona, ki se podaja vedno v nove dogodivščine. V glavi so se mi nakopičile še številne druge filmske in literarne reference iz osemdesetih.«
(Oskar Santos)

Oskar Santos
Rojen leta 1972 v Bilbau, Španija. S svojimi filmi se redno uvršča na pomembne mednarodne festivale. Film Zipi in Zap in kapitanov otok je njegov tretji celovečerec.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

sreda, 05. 10. 2022 / 13:00 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.