Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 03:34).

Zelena soba Green Room

Jeremy Saulnier / ZDA / 2015 / 94 min

Vzhajajoči up ameriškega filma Jeremy Saulnier nas v filmu o pankerjih, ki pokažejo sredinec neonacistom, popelje na neizprosen vrtiljak nasilja in črnega humorja.

režija Jeremy Saulnier, scenarij Jeremy Saulnier, fotografija Sean Porter, glasba Brooke Blair, Will Blair, montaža Julia Bloch, igrajo Imogen Poots, Anton Yelchin, Patrick Stewart, Alia Shawkat, Mark Webber, Joe Cole, Eric Edelstein, produkcija Neil Kopp, Anish Savjani, Victor Moyers

 

festivali, nagrade Cannes 2015, Jeruzalem 2015 

IMDb

Neznana pank skupina The Ain’t Rights je s starim kombijem na glasbeni turneji po ZDA in se v zadnjem hipu dogovori za nastop na oddaljenem gozdnem prizorišču. Izkaže se, da je tamkajšnji klub v resnici v lasti neonacistične tolpe. Glasbeniki vseeno odigrajo svoj koncert, a so nato v zakulisju priče umoru dekleta, lastnik kluba pa je odločen, da dogodek ne bo imel živih prič. Prestrašeni pankerji se zaklenejo v eno izmed kletnih sob, da bi pridobili nekaj časa za razmislek, kako se izvleči iz ujetništva.

Vzhajajoči up ameriškega filma Jeremy Saulnier nas v filmu o pankerjih, ki pokažejo sredinec neonacistom, popelje na neizprosen vrtiljak nasilja in črnega humorja.

»Gre za pripoved neizprosne energije, ki jo je treba doživeti nagonsko, z vsem drobovjem, spopad med pankerskimi prišleki in lokalnimi neonacisti je služil samo kot odskočnica. Ko se zgodba zaplete in dogajanje podivja iz nadzora, se ideologija in pripadnost, ki sta privedli v spor, popolnoma razblinita. Nisem želel govoriti o politiki, prednost sem dal gonilni napetosti.« (Jeremy Saulnier)

Jeremy Saulnier
Rojen v Alexandrii (Virginija, ZDA). Študiral je na Tischevi umetnostni akademiji Univerze v New Yorku. Leta 2004 je posnel nagrajeni kratki film Crabwalk, večkrat je bil nagrajen tudi njegov celovečerni prvenec Murder Party. Njegov drugi film Otožno razdejanje je osvojil nagrado kritikov FIPRESCI v sklopu Štirinajst dni režiserjev v Cannesu. Snema tudi oglase za velike naročnike, kot so Kraft, IBM, Viacom in NHL.

filmografija
1998 Goldfarb (kratki)
2004 Crabwalk (kratki)
2007 Murder Party
2013 Blue Ruin (Otožno razdejanje)
2015 Green Room (Zelena soba)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.