Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:32, tel: 01 239 22 17).

Zavarovalniška prevara Carancho

Pablo Trapero / Argentina / 2010 / 107 min / španščina

Mojster argentinskega neorealizma Pablo Trapero v filmu Zavarovalniška prevara razkriva izprijenost policije in argentinskih zdravstvenih ustanov.

režija Pablo Trapero, scenarij Alejandro Fadel, Martín Mauregui, Santiago Mitre, fotografija Julián Apezteguia, zvok Federico Esquerro, montaža Ezequiel Borovinsky, Pablo Trapero, igrajo Ricardo Darín (Sosa), Martina Gusman (Luján), Carlos Weber, José Luis Arias, Loren Acuña, Gabriel Almirón, José Manuel Espeche, producent Pablo Trapero, produkcija Ad vitam production, Matanza cine

festivali, nagrade Cannes 2010, Toronto 2010

IMDb Uradna stran

Na argentinskih cestah v prometnih nesrečah vsako leto umre več kot osem tisoč ljudi. Na račun teh tragedij bogatijo zavarovalniške družbe, ki jim pri tem početju pomaga tudi pomanjkljiva državna zakonodaja. Sosa je mlad odvetnik, ki išče morebitne stranke v urgentnih blokih bolnišnic in na policijskih postajah. Luján je mlada zdravnica s podeželja. Neke noče se Luján in Sosa srečata na cesti, ko Luján skuša rešiti življenje ponesrečenega moškega, Sosa pa ga skuša pridobiti za svojo stranko. Med odvetnikom in zdravnico preskoči iskra in vname se ljubezen.

»Želel sem spodbuditi razmišljanje o tej temi, saj nam filmi poleg doživljanja ob gledanju v dvorani dajejo tudi priložnost za razmislek.« (Pablo Trapero)


Pablo Trapero
Rojen leta 1971 v Buenos Airesu. Je eden od soustanoviteljev produkcijske hiše Matanza Cine, trenutno ene vodilnih v Argentini. Je scenarist in režiser, njegovi filmi pa so bili prikazani na vseh najpomembnejših svetovnih filmskih festivalih.

filmografija
1993 Mocoso malcriado (kratki)
1999 Mundo grúa (Svet žerjavov)
2002 El bonaerense
2004 Familia rodante (Družina na kolesih)
2006 Nacido y criado (Rojen in vzgojen)
2008 Leonera
2010 Carancho (Zavarovalniška prevara)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.