Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odprto še 03:11, tel: 01 239 22 17 ).

Zastrupljeni zombiji Soy tóxico

Pablo Parés / Argentina / 2018 / 81 min / španščina

Argentinska zombijada, ki si svet prihodnosti predstavlja kot temačno bojišče za zadnje ostanke človeškega dostojanstva.

režija Pablo Parés, scenarij Pablo Parés, Paulo Soria, Daniel de la Vega, fotografija Facundo Nuble, glasba Pablo Sala, montaža Matías Lojo, igrajo Esteban Prol, Horacio Fontova, Sergio Podelei, Gastón Cocchiarale, Fini Bocchino, Verónica Intile

festivali, nagrade Mar del Plata 2018, Rotterdam 2019, Festival fantastičnega filma Bruselj/Brussels Fantastic Film Festival 2019, Frightfest 2019

IMDb

Leto 2101. Južna polobla je postala veliko smetišče sveta. Z neba letijo trupla, ki jih na jug Latinske Amerike pripeljejo s Severa, kjer divja velika bakteriološka vojna. Sredi tega neskončnega pokopališča se zbudi moški, ki se ne spomni ničesar o svoji preteklosti. Kdo sem? Kako sem se znašel tu? Njegova amnezija je prva stopnja infekcije, ki ljudi spreminja v posušene lupine mesa. Prebujeni mož se zdaj spusti v noro in krvavo dirko preživetja, ob tem pa si poskuša odgovoriti na številna vprašanja o svojem nerazumljivem položaju.

»Kot nizkoproračunska proslavitev filma Pobesneli Max: Cesta besa, vsebuje Zastrupljeni zombiji vse značilne lastnosti distopije: gola pustinja, sepijski toni, surovi apokaliptični kriki. Južnoameriška privrženca srhljivke Pablo Parés in Daniel de la Vega sta ustvarila sovražen fantazmagorični svet, tako prvobitno kot futuristično Argentino, z vidnimi vplivi Georgea A. Romera in Joeja Danteja.« (Joseph Owen, The Playlist)

Pablo Parés
Rojen leta 1978 v Buenos Airesu. Kratke filme je začel snemati že kot najstnik, od celovečernega prvenca Jennifer’s Shadow pa je posnel deset celovečercev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jamski človek Early Man

Nick Park

nedelja, 05. 07. 2020 / 16:30 / Dvorana

Prazgodovinska nogometna komedija.

Tranzit Transit

Christian Petzold

nedelja, 05. 07. 2020 / 19:00 / Dvorana

Film, ki na izviren način preplete preteklost in sedanjost, je brezčasna zgodba o ljubezni, izgnanstvu in iskanju novih začetkov.

Zadnjič

Žvižgači La Gomera

Corneliu Porumboiu

ponedeljek, 06. 07. 2020 / 18:45 / Dvorana

Policijski inšpektor Cristi prispe na kanarski otok Gomera, da bi se sestal z Gildo, femme fatale, ter se naučil starodavnega žvižganega jezika. A nič ni tako, kot je videti na prvi pogled, in stvari ne gredo ravno po načrtih …