Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:45 (za danes zaprto).

Zastoj Zastoj

Vinko Möderndorfer / Slovenija, Srbija, Severna Makedonija / 2021 / 87 min / slovenščina

Film pisatelja in režiserja Vinka Möderndorferja (Predmestje, Pokrajina Št. 2, Inferno) je zgodba o dveh zakonskih parih z različnih polov družbene lestvice, ki ju neke noči usodno poveže tragični dogodek.

igrajo Mirjam Korbar, Peter Musevski, Uroš Fürst, Barbara Cerar, Klemen Kovačič, Mila Fürst, Ivo Ban, Branko Završan, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb Uradna stran Baza slovenskih filmov

Fotografije

iz prve roke
»Živimo v času, ko je odsotnost empatije v medčloveških odnosih eden najbolj perečih problemov sveta. Surovi in brezobzirni kapitalizem iz dneva v dan razdira človeške odnose in spreminja svet v vojno vsakogar z vsakomer. Empatija, sočutje, pozornost do bližnjega, občutljivost za bolečino drugega, vse to, se zdi, izginja z zemljevida sveta. Pomembno se mi zdi povedati zgodbo, v kateri polno zaživijo človeški odnosi in kjer se spet vzpostavi občutljivost za drugega kot pomembna vrednota današnje civilizacije. Svet, kot ga živimo, je svet zastoja. Obstali smo v nekakšnem civilizacijskem zamašku, iz katerega brez medsebojnega razumevanja in upoštevanja osnovnih človeških in humanističnih vrednot ne bo izhoda.«
– Vinko Möderndorfer

kritike
»Čeprav bi morda lahko potegnili vzporednice z Masakrom (Carnage) Romana Polanskega, so podobnosti zgolj površinske, saj imata filma razen umeščenosti v stanovanje in dinamike prepira le malo skupnega. Möderndorferja bolj zanimajo variacije na temo morale ter vprašanje, ali je zaradi razrednega ali pa celo etničnega ozadja eno življenje vredno več od drugega. Ista dilema je povezana tudi s starševstvom ter občutki bolečine in bližajoče se izgube. /…/ Intuitivna in naravna igra Petra Musevskega ter njegova popolna predanost se filmu odlično prilegajo, pa tudi Fürstov lopovski šarm opravi svojo nalogo. Veliko dodano vrednost predstavljajo asketska črno-bela fotografija Mitje Lična /…/, učinkovita zvočna podoba Julija Zornika in Ognjena Popića, predvsem pa odlična montaža Jurija Moškona in Andrije Zafranovića /…/.«
– Marko Stojiljković, Cineuropa

sreda, 09. 02. 2022

Igralka Mirjam Korbar na projekciji filma Zastoj ob kulturnem prazniku

Na projekciji na slovenski kulturni praznik je igralka Mirjam Korbar prevzela nagrado »drevo ljubezni« za najboljšo glavno žensko vlogo.

8. februar v Kinodvoru

Na kulturni dan bomo v Kinodvoru predvajali dva slovenska filma: Divja Slovenija bo na ogled brezplačno, na projekciji Zastoja pa bo z nami Mirjam Korbar, glavna igralka v filmu. Brezplačne vstopnice za dokumentarec Divja Slovenija bodo pri naši blagajni na voljo za prevzem od 7. februarja dalje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

torek, 17. 05. 2022 / 15:30 / Dvorana

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Boter The Godfather

Francis Ford Coppola

torek, 17. 05. 2022 / 19:00 / Dvorana

Coppolov Boter – posnet po romanu Maria Puza in pospremljen z muziko Nina Rote – je velika kronika male družinske industrije, lekcija iz etnične subkulture, parafraza ameriške zgodovine, kritika ameriškega sna in mita o talilnem loncu, /…/.

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

sreda, 18. 05. 2022 / 16:30 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.