Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 02:21, tel: 01 239 22 17).

Zaporniški zidovi Mathilukal

Adoor Gopalakrishnan / 1990 / 120 min / malajalščina

Slikoviti film Zaporniški zidovi temelji na avtobiografskem kratkem romanu Vaikoma Muhammada Basheerja, ki ga je v zgodnjih štiridesetih letih britanska vlada zaprla zaradi »protinarodnega« aktivizma.

Film pripoveduje o Basheerjevih spominih na neskončne dni v zaporu. Omejen v zadušljivo majhni zaporniški celici se Basheer zaljubi v žensko iz sosednje zaporniške stavbe. Ločuje ju tako visoka stena, da se nikoli ne vidita, zato si morata spretno izmišljati nenavadne načine za navezovanje stika. Basheerjevo ljubezen Narayani lahko tako le slišimo …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.