Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 01:12, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na LIFFu: 10. 11. ob 17:00 (Kinodvor); 19. 11. ob 17:00 (CD, Kosovelova dvorana)

Zakladi Tesoros

María Novaro / Mehika / 2017 / 96 min / podnapisi, španščina / 7+

Film z izobiljem sončnih in živahnih podob pripoveduje zgodbo otrok, ki jih ženeta domišljija in radovednost. Filmsko potovanje v svet optimizma, lepote in čarobnosti. 

režija María Novaro, scenarij María Novaro, fotografija Gerardo Barroso, Lisa Tillinger, glasba Ampersan, montaža María Novaro, producentki María Novaro, Pamela Guinea, produkcija Cine Ermitaño, prodaja FiGa Films

festivali, nagrade Berlinale 2017, Miami 2017, Panama 2017, Mooov – Belgija/Belgium 2017, San Diego (najboljši družinski film/Best Family Film)

IMDb Uradna stran

Film z izobiljem sončnih in živahnih podob pripoveduje zgodbo otrok, ki jih ženeta domišljija in radovednost. Filmsko potovanje v svet optimizma, lepote in čarobnosti.

zgodba

Dylan (6), Andrea (11) in Lucas (2 in pol) prispejo v ribiško skupnost na mehiški pacifiški obali. Spoprijateljijo se z lokalnimi otroki in se skupaj z njimi odpravijo iskat stoletja izgubljeni piratski zaklad. Opremljeni so z lastno pametjo, tablico, nekaj zemljevidi in veliko svobode pri izbiri poti. To jim omogoča, da ob zakladu odkrijejo še kaj veliko bolj pomembnega …

iz prve roke

»Otroci me obdajajo že vse življenje, v vseh mojih filmih. Vedno sem zaupala intuiciji in zlahka sem režirala prizore z otroki, pri tem pa uživala v samem procesu in v njihovi navzočnosti. Toda nikoli mi ni prišlo na pamet, da bi posnela film za otroke. Še manj pa, da bom to storila s skupino otrok med 3. in 11. letom, od tega s številnimi šestletniki. Snemanje filma Zaklad je bil seveda izziv, predvsem zato, ker sem si resnično želela povedati zgodbo z otroške perspektive, v kateri je najbolj naravna metoda razumevanja sveta metoda z igrami. Zgodbo sem želela povedati v ritmu, kot bi ga sami uporabili pri pripovedovanju. Želela sem upodobiti njihove čarobne misli in domišljijo, ki je iznajdljiva pri izmenjevanju resničnega in umišljenega.« (María Novaro)

María Novaro

Po filmskih študijah na mehiški univerzi se je izpopolnjevala še v Sundanceu in na Kubi. V sedemdesetih letih je ustvarjala dokumentarce v ženskem kolektivu Cine-Mujer. Njen drugi celovečerec Danzón je bil prikazan na festivalu v Cannesu, njen kratki film Una isla rodeada de agua pa je bil odkupila MOMA. Zakladi je njen prvi film za otroke; svetovno premiero je doživel na Berlinalu v sklopu Generation.

filmografija (izbor)

1982 Conmigo la pasaras muy bien (kratki)
1986 Una isla rodeada de agua (kratki)
1988 Historias de ciudad
1988 Azul celeste (kratki)
1989 Lola
1991 Danzón
1994 El jardín del Edén
2000 Sin dejar huella
2010 Las buenas hierbas
2017 Tesoros (Zakladi)

Kinobalon na LIFFu

Program za otroke in mlade na festivalu LIFFe – vstopnice že na prodaj.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

sobota, 10. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.