Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:10).

Zadnji večer Letzter Abend

Lukas Nathrath / Nemčija / 2023 / 91 min / nemščina

Z ročno kamero, skromno ekipo in v zgolj tednu dni posnet poslovilni večer skupine mladih ljudi v Hannovru. Čustveno razgiban portret generacije Nemcev, ki se spopadajo z univerzalnimi dilemami.

igrajo Sebastian Jakob Doppelbauer (Clemens), Pauline Werner (Lisa), Nikolai Gemel (Marcel), Isabelle von Stauffenberg (Valerie), Valentin Richter (Aaron), Susanne Dorothea Schneider (Katharina), Julius Forster (Jan)

festivali, nagrade Locarno 2022 (nagrada First Look), Rotterdam 2023

Hannover – eno srednje velikih nemških mest, ki v primerjavi z žurerskim Berlinom nima dosti ponuditi. Še posebej če si tukaj preživel depresivno obdobje covida. Prav zato se Clemens, ki se še vedno trudi napisati pesem, in Lisa, ki je dobila službo nevrologinje v berlinskem kliničnem centru, odločita za selitev v prestolnico. V že napol izpraznjenem stanovanju priredita poslovilno zabavo, a stvari se ne razvijajo po načrtih. Precej povabljenih ne pride ali pa zelo zamujajo, pred vrati se pojavijo nepričakovani gostje in tudi popolni neznanci. Večer, ki ga zaznamujejo otožnost ob koncu nekega obdobja in pričakovanja ob začetku novega, preveva prav posebno razpoloženje, v katerem na plano privrejo frustracije, hrepenenja, strahovi in pisana paleta drugih čustev.

»Želel sem prikazati like, ki se borijo sami s seboj, pokazati, kaj je lahko za krinko. Srečamo se in navadno ustvarimo mnenje o drugem, ne da bi ga zares poznali. Izvrstna prvina filmskega medija je, da lahko povzamemo perspektivo lika in ga poskušamo razumeti.« (Lukas Nathrath)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!