Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 03:36).

Za vedno neosamljene Forever Not Alone

Monja Art / Avstrija / 2013 / 74 min

Neodvisni film o skupini najstnic, katerih prijateljstvo je postavljeno pred preizkušnjo, ko v zadnjem skupnem poletju prihajajo v adolescenco.

režija Monja Art, Caroline Bobek, scenarij Monja Art, Caroline Bobek, fotografija Caroline Bobek, glasba Trishes, Luise Pop, Thomas Petritsch, Clara Luzia, A.G. Trio, Florian Vogel, Robert Stadlober , montaža Monja Art, Claudia Linzer                            , igrajo Sarah Beran, Maira Horvath, Alice Lojic, Nanaae Krainz, Vera Kretschmer, Selin Kurman, Helene Ritter, Sabine Trubrig, Josef Ackerl, Markus Carr, Katja Carr-Krainz, Sabrina Fabrick, Eduard Hanetseder, Jami Krainz, Michaela Moravek, Florian Vogel

IMDb

Neodvisni film o skupini najstnic, katerih prijateljstvo je postavljeno pred preizkušnjo, ko v zadnjem skupnem poletju prihajajo v adolescenco.

Alice, Helene, Maira, Nani, Selin in Vera so stare štirinajst let, živijo na Dunaju in so najboljše prijateljice. Same sebe imenujejo »Chillergroup«. Medsebojno prijateljstvo je najpomembnejša stvar v njihovem življenju. Kmalu se vse spremeni, saj njihov svet zapolnijo poskusi s prvimi partnerskimi odnosi, spolnostjo, celonočnimi zabavami in osamljenostjo, ki spremlja negovanje privlačnega videza. Bliža se konec šolskega leta in najstnice se morajo soočiti z vprašanjem, kaj prijateljstvo sploh je in koliko lahko prenese. Dekletom ostane le še zadnje skupno poletje, preden dokončno vstopijo v svet adolescence in vse začnejo na novo.

»Večina dokumentarcev o najstnikih se osredotoča na mlade med šestnajstim in osemnajstim letom. Želeli sva se posvetiti tisti pomembni prelomnici, ki se zgodi pri trinajstih ali štirinajstih./…/ Zato Za vedno neosamljene ni dokumentarec o imigraciji, nasilju v družini ali odvisnosti od drog med mladimi. Gre za dokumentarec o vsakdanu šestih trinajst- ali štirinajstletnih Dunajčank, ki obiskujejo srednjo šolo in se morajo spoprijeti z vsemi velikimi ali majhnimi dramatičnimi zapleti, mešanimi občutki, novimi doživljaji, pa tudi sanjami, upi in željami mladih.« (Caroline Bobek)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.