Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 06:16).

Za vedno neosamljene Forever Not Alone

Monja Art / Avstrija / 2013 / 74 min

Neodvisni film o skupini najstnic, katerih prijateljstvo je postavljeno pred preizkušnjo, ko v zadnjem skupnem poletju prihajajo v adolescenco.

režija Monja Art, Caroline Bobek, scenarij Monja Art, Caroline Bobek, fotografija Caroline Bobek, glasba Trishes, Luise Pop, Thomas Petritsch, Clara Luzia, A.G. Trio, Florian Vogel, Robert Stadlober , montaža Monja Art, Claudia Linzer                            , igrajo Sarah Beran, Maira Horvath, Alice Lojic, Nanaae Krainz, Vera Kretschmer, Selin Kurman, Helene Ritter, Sabine Trubrig, Josef Ackerl, Markus Carr, Katja Carr-Krainz, Sabrina Fabrick, Eduard Hanetseder, Jami Krainz, Michaela Moravek, Florian Vogel

IMDb

Neodvisni film o skupini najstnic, katerih prijateljstvo je postavljeno pred preizkušnjo, ko v zadnjem skupnem poletju prihajajo v adolescenco.

Alice, Helene, Maira, Nani, Selin in Vera so stare štirinajst let, živijo na Dunaju in so najboljše prijateljice. Same sebe imenujejo »Chillergroup«. Medsebojno prijateljstvo je najpomembnejša stvar v njihovem življenju. Kmalu se vse spremeni, saj njihov svet zapolnijo poskusi s prvimi partnerskimi odnosi, spolnostjo, celonočnimi zabavami in osamljenostjo, ki spremlja negovanje privlačnega videza. Bliža se konec šolskega leta in najstnice se morajo soočiti z vprašanjem, kaj prijateljstvo sploh je in koliko lahko prenese. Dekletom ostane le še zadnje skupno poletje, preden dokončno vstopijo v svet adolescence in vse začnejo na novo.

»Večina dokumentarcev o najstnikih se osredotoča na mlade med šestnajstim in osemnajstim letom. Želeli sva se posvetiti tisti pomembni prelomnici, ki se zgodi pri trinajstih ali štirinajstih./…/ Zato Za vedno neosamljene ni dokumentarec o imigraciji, nasilju v družini ali odvisnosti od drog med mladimi. Gre za dokumentarec o vsakdanu šestih trinajst- ali štirinajstletnih Dunajčank, ki obiskujejo srednjo šolo in se morajo spoprijeti z vsemi velikimi ali majhnimi dramatičnimi zapleti, mešanimi občutki, novimi doživljaji, pa tudi sanjami, upi in željami mladih.« (Caroline Bobek)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.