Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 26 minut, tel: 01 239 22 17).
V Kinobalonu od 17. decembra 2023

Wonka Wonka

Paul King / Velika Britanija, ZDA / 2023 / 116 min / podnapisi, angleščina / 9+

Si predstavljate, kaj dobimo, če zmešamo zvezdniško igro Timotheéja Chalameta, ganljivo genialnost scenarista in režiserja Medvedka Paddingtona, čarobnost sveta producenta Harryja Potterja in zgodbo knjižne legende Roalda Dahla?

Fotografije

zgodba
Ko Willy Wonka, poln upanja in široko odprtih oči, prispe v središče sveta proizvodnje čokolade, ima pri sebi le nekaj kovancev in klobuk poln želja. Ena izmed njih, tista najmočnejša pa je, da bi odprl svojo prodajalno in tovarno čokolade, enakovredno trenutno največji na svetu. Vendar pa Willyju v tem velikem in neprizanesljivem mestu zelo hitro zmanjka denarja, zaradi česar pristane, proti svoji volji, zaposlen v lokalni pralnici perila. Čeprav se zdi, da so njegove sanje vsak dan bolj in bolj nedosegljive, njegovo upanje ne zamre. Posel izdelave čokolade je veliko težji, kot je mislil, saj ga poleg nesrečnih dogodkov otežuje tudi Čokoladni kartel, ki nikakor ne želi izgubiti svojega posla in izgubiti svojih strank. 

za šole: dodatno gradivo o filmu (v angleščini)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 22. 05. 2024 / 20:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.