Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:45 (odpre se čez 6 minut).
V Kinobalonu 25. in 28. februarja 2017.

Willy Wonka in tovarna čokolade Willy Wonka and the Chocolate Factory

Mel Stuart / ZDA / 1971 / 100 min / podnapisi, angleščina / 7+ (ob razlagi staršev 5+)

Filmska klasika, ki jo je napisal sam Roald Dahl, je igrivi fantazijski muzikal za vso družino. Ob 45. obletnici filma in stoletnici rojstva Roalda Dahla.

režija Mel Stuart, scenarij Roald Dahl, David Seltzer, po knjigi Roald Dahl (Čarli in tovarna čokolade), fotografija Arthur Ibbetson, montaža David Saxon, igrajo Gene Wilder, Peter Ostrum, Jack Albertson idr., producenta Stan Margulies, David L. Wolper

IMDb

Filmska klasika, ki jo je napisal sam Roald Dahl, je igrivi fantazijski muzikal za vso družino. Ob 45. obletnici filma in stoletnici rojstva Roalda Dahla.

vsebina
Willy Wonka, slavni lastnik tovarne čokolade, razpiše tekmovanje ali lov za petimi zlatimi listki, ki se skrivajo v petih njegovih tablicah čokolade, kdo ve kje na svetu. Pet srečnežev bo lahko za en dan obiskalo tovarno čokolade, po kateri jih bo vodil skrivnostni Willy Wonka. In le eden izmed njih bo na koncu izbran za glavno nagrado: vseživljenjsko zalogo čokolade! Štirje obiskovalci so že znani, ko se po zapletih vendarle najde še peti: Čarli iz revne družine, ki se mu nasmehne sreča! Otroci vstopijo v čaroben pisani svet lizik, mehurčkov in čokoladne reke …

kritika
»Devet od desetih filmov za otroke je neumnih, bedastih in zaničljivih do svojega občinstva. Zato jih otroci ne marajo. Je to vse, česar si starši želijo od filmov za otroke? Da ni v njih nič slabega? Mar ne bi morali vsebovati nekaj dobrega – nekaj življenja, domišljije, fantazije, domiselnosti, nekaj, kar bi jim vzbudilo domišljijo? Če film vašim otrokom ne koristi, zakaj jim dovolite, da ga gledajo? Le zato, da zapolnite nedeljsko popoldne? Zdi se mi, da se v tem kaže prikrito zaničevanje otrokovega uma.
To je dolg uvod v preprosto izjavo: Willy Wonka in tovarna čokolade je verjetno najboljši film svoje vrste po Čarovniku iz Oza. Je vse, kar družinski filmi običajno trdijo, da so, pa niso: prijeten, smešen, strašljiv, vznemirljiv, predvsem pa resnično delo domišljije. Willy Wonka je tako zanesljivo in čudovito napleten fantazijski film, da deluje na vse vrste ljudi, poleg tega pa je fascinanten, ker je tako kot vsi klasični fantazijski filmi fasciniran nad samim sabo.«
– Rogert Ebert

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.

Milost Roubaix, une lumière

Arnaud Desplechin

torek, 29. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Po resničnem zločinu posneti film noir, v katerem režiser Arnaud Desplechin (Božična zgodba, Jimmy P.) in njegov glavni junak, policijski načelnik Daoud, iščeta svetlobo v človeku.

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

sreda, 30. 09. 2020 / 15:00 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.