Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 05:11).
V Kinobalonu 25. in 28. februarja 2017.

Willy Wonka in tovarna čokolade Willy Wonka and the Chocolate Factory

Mel Stuart / ZDA / 1971 / 100 min / podnapisi, angleščina / 7+ (ob razlagi staršev 5+)

Filmska klasika, ki jo je napisal sam Roald Dahl, je igrivi fantazijski muzikal za vso družino. Ob 45. obletnici filma in stoletnici rojstva Roalda Dahla.

režija Mel Stuart, scenarij Roald Dahl, David Seltzer, po knjigi Roald Dahl (Čarli in tovarna čokolade), fotografija Arthur Ibbetson, montaža David Saxon, igrajo Gene Wilder, Peter Ostrum, Jack Albertson idr., producenta Stan Margulies, David L. Wolper

IMDb

Filmska klasika, ki jo je napisal sam Roald Dahl, je igrivi fantazijski muzikal za vso družino. Ob 45. obletnici filma in stoletnici rojstva Roalda Dahla.

vsebina
Willy Wonka, slavni lastnik tovarne čokolade, razpiše tekmovanje ali lov za petimi zlatimi listki, ki se skrivajo v petih njegovih tablicah čokolade, kdo ve kje na svetu. Pet srečnežev bo lahko za en dan obiskalo tovarno čokolade, po kateri jih bo vodil skrivnostni Willy Wonka. In le eden izmed njih bo na koncu izbran za glavno nagrado: vseživljenjsko zalogo čokolade! Štirje obiskovalci so že znani, ko se po zapletih vendarle najde še peti: Čarli iz revne družine, ki se mu nasmehne sreča! Otroci vstopijo v čaroben pisani svet lizik, mehurčkov in čokoladne reke …

kritika
»Devet od desetih filmov za otroke je neumnih, bedastih in zaničljivih do svojega občinstva. Zato jih otroci ne marajo. Je to vse, česar si starši želijo od filmov za otroke? Da ni v njih nič slabega? Mar ne bi morali vsebovati nekaj dobrega – nekaj življenja, domišljije, fantazije, domiselnosti, nekaj, kar bi jim vzbudilo domišljijo? Če film vašim otrokom ne koristi, zakaj jim dovolite, da ga gledajo? Le zato, da zapolnite nedeljsko popoldne? Zdi se mi, da se v tem kaže prikrito zaničevanje otrokovega uma.
To je dolg uvod v preprosto izjavo: Willy Wonka in tovarna čokolade je verjetno najboljši film svoje vrste po Čarovniku iz Oza. Je vse, kar družinski filmi običajno trdijo, da so, pa niso: prijeten, smešen, strašljiv, vznemirljiv, predvsem pa resnično delo domišljije. Willy Wonka je tako zanesljivo in čudovito napleten fantazijski film, da deluje na vse vrste ljudi, poleg tega pa je fascinanten, ker je tako kot vsi klasični fantazijski filmi fasciniran nad samim sabo.«
– Rogert Ebert

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pripovedovalska delavnica

četrtek, 20. 02. 2020 / 09:00 / Dvorana, Mala dvorana

Enodnevna zimska počitniška delavnica.

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

četrtek, 20. 02. 2020 / 10:00 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.

Čas deklištva Little Women

Greta Gerwig

četrtek, 20. 02. 2020 / 16:15 / Dvorana

Igralka in režiserka Greta Gerwig se po filmu Lady Bird vrača s svežo, sodobno in zelo osebno priredbo priljubljene zgodbe o štirih sestrah, odločenih živeti po lastnih pravilih.