Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odprto še 01:29, tel: 01 239 22 17 ).
Kinobalon na Liffu 2018

Wallay Wallay

Berni Goldblat / Francija / 2017 / 84 min / podnapisi, angleški podnapisi, francoščina, diula / 11+

Dobitnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva. Mladi iz 46 evropskih mest so za svoj najljubši evropski film izbrali zgodbo o trinajstletnem Adyju, ki se iz južne Francije odpravi na počitnice k stricu v Burkina Faso.

režija Berni Goldblat, scenarij David Bouchet, Berni Goldblat, fotografija Martin Rit, glasba Vincent Segal, montaža Laurent Senechal, igrajo Makan Nathan Diarra (Ady), Ibrahim Koma (Jean), Hamadoun Kassogue (Amadou), Josephine Kabore (Mame), Mounira Kankole (Yéli), producent Nicolas Anthome, produkcija Bathysphere

festivali, nagrade Berlinale 2017, Fespaco 2017, Cannes Ecrans Junior 2017, FIF Namur 2017, BFI London 2017, Cinekid 2017 (nagrada žirije/Jury Award), Festival del Cinema Africano 2017 (nagrada občinstva/Audience Award), Dunaj/Vienna 2018 (nagrada Unicef/Unicef Award), Innsbruck 2018 (nagrada mladinske žirije/Youth Jury Award), Bangladeš/Bangladesh ICFF 2018 (najboljši film/Grand Prix), EFA 2018 (nagrada mladega občinstva/Young Audience Award)

IMDb

zgodba
Ady z nahrbtnikom na rami, telefonom in francoskim rapom v slušalkah prispe v odmaknjeno vasico v Burkina Fasu, kjer živi njegov strogi stric Amadou. Hitro se mora navaditi na trdo vaško življenje in se mu prilagoditi. Kmalu ugotovi, da so njegove materialne težave nepomembne v primerjavi s povezanostjo v družini. Fant se postopoma nauči sprejeti svoje pozabljene korenine.

iz prve roke
»Nisem želel posneti komedije, ki vseskozi vzbuja smeh, niti drame, ki izvablja samo jok. Vseeno sem hotel delo s treznim ozračjem. Obenem pa ne preveč glasbe ali dialoga. Preveč govorjenja in razlaganja večinoma razblini čarobnost filma. Želel sem, da je trezen in realističen. /…/ Wallay je film o odraščanju, o odpiranju sebe svetu.«
– Berni Goldblat

portret avtorja
Berni Goldblat je rojen leta 1970 v Stockholmu na Švedskem, zadnjih dvajset let živi in ustvarja v Burkina Fasu. Na območju Zahodne Afrike je produciral in režiral že precej filmov, ki se pogosto ukvarjajo z večkulturnostjo, medkulturnimi razlikami in odraščanjem. V igralski zasedbi rad nešolane igralce združuje z izkušenimi profesionalnimi.

filmografija (izbor)
2001 Doni-doni b’an bela – Nous avons tous une part de responsabilité (dok./doc.)
2009 Ceux de la colline (dok./doc.)
2015 Ciné Guimbi souvenirs (kratki dok./short doc.)
2017 Wallay

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Deček in svet O Menino e o Mundo

Alê Abreu

nedelja, 16. 08. 2020 / 16:30 / Dvorana

Igriv in likovno domišljeni animirani film o dečkovem pogledu na moderni svet.