Danes je blagajna odprta od 14:45 do 20:30 (odprto še 02:15, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Liffu 2018

Wallay Wallay

Berni Goldblat / Francija / 2017 / 84 min / angleški podnapisi, podnapisi, diula, francoščina / 11+

Dobitnik evropske nagrade mladega filmskega občinstva. Mladi iz 46 evropskih mest so za svoj najljubši evropski film izbrali zgodbo o trinajstletnem Adyju, ki se iz južne Francije odpravi na počitnice k stricu v Burkina Faso.

režija Berni Goldblat, scenarij David Bouchet, Berni Goldblat, fotografija Martin Rit, glasba Vincent Segal, montaža Laurent Senechal, igrajo Makan Nathan Diarra (Ady), Ibrahim Koma (Jean), Hamadoun Kassogue (Amadou), Josephine Kabore (Mame), Mounira Kankole (Yéli), producent Nicolas Anthome, produkcija Bathysphere

festivali, nagrade Berlinale 2017, Fespaco 2017, Cannes Ecrans Junior 2017, FIF Namur 2017, BFI London 2017, Cinekid 2017 (nagrada žirije/Jury Award), Festival del Cinema Africano 2017 (nagrada občinstva/Audience Award), Dunaj/Vienna 2018 (nagrada Unicef/Unicef Award), Innsbruck 2018 (nagrada mladinske žirije/Youth Jury Award), Bangladeš/Bangladesh ICFF 2018 (najboljši film/Grand Prix), EFA 2018 (nagrada mladega občinstva/Young Audience Award)

IMDb

zgodba
Ady z nahrbtnikom na rami, telefonom in francoskim rapom v slušalkah prispe v odmaknjeno vasico v Burkina Fasu, kjer živi njegov strogi stric Amadou. Hitro se mora navaditi na trdo vaško življenje in se mu prilagoditi. Kmalu ugotovi, da so njegove materialne težave nepomembne v primerjavi s povezanostjo v družini. Fant se postopoma nauči sprejeti svoje pozabljene korenine.

iz prve roke
»Nisem želel posneti komedije, ki vseskozi vzbuja smeh, niti drame, ki izvablja samo jok. Vseeno sem hotel delo s treznim ozračjem. Obenem pa ne preveč glasbe ali dialoga. Preveč govorjenja in razlaganja večinoma razblini čarobnost filma. Želel sem, da je trezen in realističen. /…/ Wallay je film o odraščanju, o odpiranju sebe svetu.«
– Berni Goldblat

portret avtorja
Berni Goldblat je rojen leta 1970 v Stockholmu na Švedskem, zadnjih dvajset let živi in ustvarja v Burkina Fasu. Na območju Zahodne Afrike je produciral in režiral že precej filmov, ki se pogosto ukvarjajo z večkulturnostjo, medkulturnimi razlikami in odraščanjem. V igralski zasedbi rad nešolane igralce združuje z izkušenimi profesionalnimi.

filmografija (izbor)
2001 Doni-doni b’an bela – Nous avons tous une part de responsabilité (dok./doc.)
2009 Ceux de la colline (dok./doc.)
2015 Ciné Guimbi souvenirs (kratki dok./short doc.)
2017 Wallay

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

četrtek, 17. 10. 2019 / 18:00 / Dvorana

Ljubezenska pustolovščina Woodyja Allena, ki se odigra na romantičnem ozadju deževnega New Yorka.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

četrtek, 17. 10. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Festival Poklon viziji

Mafija v objektivu Shooting the Mafia

Kim Longinotto

četrtek, 17. 10. 2019 / 20:30 / Dvorana

Sicilijanka Letizia Battaglia je začela svoj dolgoletni boj z mafijo, ko si je prvič drznila uperiti fotoaparat v kruto umorjeno žrtev. Z dokumentiranjem barbarske vladavine cose nostre je postala neomajna priča njihovim zločinom. Njeno življenje sta nenehno opredeljevala kljubovanje in strast.