Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Vstajenje Kodiyettam

Adoor Gopalakrishnan / Indija / 1977 / 137 min

Film teče v počasnem ritmu vaškega praznika, ki poskrbi za uvodno prispodobo pravljice. Dozorevanje nezrelega odraslega glavnega junaka riše vzporednice družbenim in zgodovinskim spremembam v Keral

IMDb

Sankarankutty živi precej otročje, čeprav se mu pišejo srednja leta. Vede se, kakor bi ignoriral svojo identiteto odraslega moškega, moža in očeta ter ne sprejema odgovornosti za svoja dejanja. Tudi za pritožbe skupnosti se ne zmeni. Do prvega resnejšega medsebojnega odnosa pripelje srečanje z voznikom tovornjaka, pri katerem se zaposli kot pomočnik. Na življenje začne gledati v popolnoma drugačni, zrelejši luči.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«