Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:16).

Projekcije filma

četrtek, 15. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Vseeno mi je, če bomo v zgodovino zapisani kot barbari Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari

Radu Jude / Romunija, Francija, Bolgarija, Nemčija, Češka / 2018 / 138 min / romunščina

Projekcije filma

četrtek, 15. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Romunski mojster Radu Jude prevprašuje napake prejšnjih generacij, ki še dandanes usodno zastrupljajo romunsko družbo. Zmagovalec festivala v Karlovih Varih.

režija Radu Jude, scenarij Radu Jude, fotografija Marius Panduru, montaža Cătălin Cristuțiu, igrajo Ioana Iacob (Mariana), Alexandru Dabija (Movilă), Alex Bogdan  (Traian), Ilinca Manolache (Oltea), Serban Pavlu (Ștefan), Ion Rizea (Alexianu), Claudia Ieremia (podžupanjar)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2018 (najboljši film)

Mlad angažiran umetnik se odloči, da bo pripravil gledališko uprizoritev poboja Judov, ki so ga na vzhodni fronti leta 1941 s pomočjo romunske armade izvedle tedanje oblasti. Skozi rekonstrukcijo tega grozovitega dogodka postane jasno, da pot v barbarstvo ni tlakovana zgolj z nasiljem, temveč predvsem z brezvestnostjo ljudi.

»V razmišljanju o naši temačni zgodovini se oziraš z zgroženim pogledom angela zgodovine Walterja Benjamina, katerega ‘obličje je obrnjeno v preteklost’. Kjer uzremo sosledje dogodkov, on vidi eno samo katastrofo, ki proizvaja eno opustošenje za drugim in jih kopiči pred njegovimi nogami.« (Radu Jude)

Radu Jude
Rojen v Bukarešti leta 1977. Diplomiral je na filmski smeri tamkajšnje Univerze za medije. Leta 2009 je posnel celovečerni prvenec Najsrečnejše dekle na svetu, prikazan na festivalu Sundance in nagrajen na berlinskem festivalu. Tri leta pozneje si je za družinsko dramo Vsi v naši družini prislužil nagrado na sarajevskem festivalu, leta 2015 pa je v Berlinu za zgodovinsko dramo Bravo! prejel srebrnega medveda.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.