Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 09:02).

Vrnitev v Seul Book chon bang hyang

Hong Sang-soo / Južna Koreja / 2011 / 79 min

Humoren in srce parajoč film o naključju in ponavljajočih se vzorcih. Meditacija na temo razmerij, filmanja in nedoumljivih sil, ki usmerjajo naše življenje.

režija Hong Sang-soo, scenarij Hong Sang-soo, fotografija Hyung-ku Kim, glasba Yong-jin Jeong, montaža Sung-won Ham, igrajo Jun-Sang Yu (Sungjoon), Sang Jung Kim (Youngho), Seon-mi Song (Boram), Bo-kyung Kim (Kyungjin/Yejeon)

 

festivali, nagrade Cannes 2011 – Poseben pogled/Un certain regard, Karlovi Vari 2011, Pusan 2011

IMDb

Humoren in srce parajoč film o naključju in ponavljajočih se vzorcih. Meditacija na temo razmerij, filmanja in nedoumljivih sil, ki usmerjajo naše življenje.

Seongjun, filmski režiser, ki že nekaj časa ne snema, se odpravi v Seul obiskat svojega prijatelja. Ko prispe tja, ni prijatelja od nikoder in Seongjun se začne brezciljno potikati po mestu. Vmes naleti na igralko, ki jo je nekoč poznal, spije pijačo z mladimi študenti režije, potem pa se, čeprav ve, da to ne obeta nič dobrega, napoti proti stanovanju svojega nekdanjega dekleta. Naslednjega dne naposled le najde prijatelja, spet nekaj malega spije, se spet malo pomenkuje in sreča žensko, ki je na las podobna njegovi nekdanji. Dan zatem mine na las podobno prejšnjemu in Seongjunu še vedno ni jasno, v čem je pravzaprav smisel njegovega potovanja.

»Do filma Hahaha sem imel vsaj grobo predstavo, kako se bo zgodba razvijala. Ko sem začel film Oki’s Movie, nisem imel niti tega. Pri Vrnitvi v Seul sem se okvirno odločil o igralski zasedbi in prizoriščih ter se prizorov domislil šele po začetku snemanja.« (Hong Sang-soo)

Hong Sang-soo
Rojen leta 1960 v Seulu, Južna Koreja. Sprva je študiral filmsko režijo na Univerzi v Chungangu, nato pa je študij nadaljeval na Kolidžu za umetnost in obrt v Kaliforniji, ZDA. Po vrnitvi v Korejo je sprva delal za televizijo, pozneje pa se je posvetil filmski režiji. Predaval je tudi na korejski umetnostni akademiji.

filmografija (izbor)
1996 Daijiga umule pajinnal (The Day a Pig Fell Into the Well)
1998 Kangwon-do ui him (The Power of Kangwon Province)
2000 Oh! Soo-jung (Virgin Stripped Bare by Her Bachelors)
2002 Saenghwalui balgyeon (Turning Gate)
2005 Geuk jang jeon (Tale of Cinema)
2006 Haebyeonui yeoin (Woman on the Beach/Ženska na plaži)
2008 Bam gua nat (Night and Day)
2009 Jal aljido mothamyeonseo (Like You Know It All)
2010 Hahaha (Hahaha/HaHaHa)
2010 Oki’s Movie
2011 Book chon bang hyang (The Day He Arrives/Vrnitev v Seul)
2012 Da-reun na-ra-e-suh (In Another Country/V tuji deželi)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.