Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).
Animateka 2018

Volčja hiša La casa lobo

Cristobal Léon, Joaquin Coci?a / Čile / 74 min / nemščina, španščina

Film, ki je nastal po navdihu razvpitega primera sekte Colonia Dignidad iz osrednjega Čila, prinaša neverjetno domiselno pravljico, prepojeno z elementi ljudske tradicije in upodobljeno v osupljivi stop animaciji.

režija Cristobal Léon, Joaquin Cociña, scenarij Cristobal Léon, Joaquin Cociña, Alejandra Moffat, fotografija Cristobal Léon, Joaquin Cociña, animacija Cristobal Léon, Joaquin Cociña, oblikovanje Cristobal Léon, Joaquin Cociña, Natalia Geisse, oblikovanje zvoka Claudio Vargas, montaža Cristobal Léon, Joaquin Cociña, glasovi Amalia Kassai, Rainer Krause, producenta Niles Atallah, Catalina Vergara, produkcija Diluvio, Globo Rojo Films, distribucija Diluvio

festivali, nagrade Caligarijeva nagrada, 68. Berlinale, 2018. Najboljši celovečerni animirani film, FicMonterry Mehika, 2018. Najboljši latinskoameriški film, Festival latinskoameriškega filma v Quitu, Ekvador, 2018. Priznanje žirije, Filmski festival v Annecyju, 2018. Posebna omemba ob podelitvi nagrade GNCR, FidMarseille. Posebna omemba žirije, Filmski festival Future Bologna.

IMDb

Maria sredi Čila pobegne iz primeža sekte nemških verskih fanatikov in se zateče v neko hišo. Tam jo pozdravita edina prebivalca: pujsa. A že kmalu se začne hiša odzivati na njeno čustvovanje. Živali se počasi spremenita v človeka in hiša postane svet iz nočne more. Film, ki je nastal po navdihu razvpitega primera sekte Colonia Dignidad iz osrednjega Čila, prinaša neverjetno domiselno pravljico, prepojeno z elementi ljudske tradicije in upodobljeno v osupljivi stop animaciji.

»Najini filmi so za naju rituali, uroki ali čarobni izreki. Ta film si zamišljava kot urok, v katerem si ena zavest skuša podrediti drugo, in kot projekcijo vseh obsesij sekte, najverjetneje pa tudi samega Čila: pokornosti, vere, rase in odnosov z zunanjim svetom.

Ko sva začela sodelovati pri ustvarjanju kratkih filmov, nisva vedela, ali delava kratki film ali umetniški video, ali ustvarjava delo, ki bo po formi bolj narativno ali abstraktno. Hotela sva preprosto ustvarjati avdiovizualna dela, kjer bi bile organskost, snovnost in nestalnost v samem jedru zgodbe.

Z Volčjo hišo sva dobila možnost ustvariti celovečerni film, v katerem se različni elementi – lepota, strah, kaos in sama narativnost – rodijo iz istih nestalnih elementov, ki so v nenehnem spreminjanju. To je zgodba o mladi ženski, ki se skriva v hiši, pa tudi zgodba o fizičnem in umskem svetu, ki razpada, se uničuje in vedno znova obnovi.«
– Cristóbal León in Joaquín Cociña

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.