Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 10:05).

Venerin učinek Venuseffekten

Anna Emma Haudal / Danska / 2021 / 105 min / danščina

Liv, mladenka v zgodnjih dvajsetih, dela v podeželski vrtnariji svojih staršev. Ko spozna vihravo in samosvojo Andreo, ki v bližnjem sadovnjaku išče oddih pred mestnim življenjem, se prvič zaljubi v žensko. Srečanje v Liv sproži krizo identitete in dodobra razburka življenje njene družine ... Zabavna in topla romantična komedija o družini in ljubezni v vseh njunih oblikah. 

igrajo Johanne Milland Pedersen, Josephine Park, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen

IMDb

»Film mora gledalcu vzbuditi željo, da bi se poljubljal s svetom! /…/ Upam, da bo ljudem ogrel dušo in jih pripravil do tega, da bodo imeli drug drugega in sami sebe malce raje. Da se bosta svetloba in toplina, ki prežemata film, prenesli naprej.«
– Anna Emma Haudal

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.