Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).
Kinobalon na Liffu: 11. 11. ob 11:15 (Kinodvor); 18. 11. ob 11:15 (Kinodvor)

Velika zlobna lisica in druge zgodbe Le Grand méchant renard et autres contes…

Benjamin Renner, Patrick Imbert / Francija / 2017 / 80 min / pripovedovanje v slovenščini / 5+

Tri humorne basni o živalih s kmetije in iz gozda v izjemni likovni podobi. Film avtorjev Ernesta in Celestine. 

režija Benjamin Renner, Patrick Imbert, scenarij Benjamin Renner, Jean Regnaud, animacija Patrick Imbert , glasba Robert Marcel Lepage, producenti Damien Brunner, Didier Brunner, Vincent Tavier, produkcija Folivari, prodaja Studiocanal

IMDb

Tri humorne basni o živalih s kmetije in iz gozda v izjemni likovni podobi. Film avtorjev Ernesta in Celestine.

zgodba
Prvič, kdo bo dojenčico Pauline odpeljal k njenim bodočim staršem – štorklja, pujs, zajec ali raca? Drugič, če se lisici skotijo trije piščanci, nastane zmeda. So morda slasten obrok za lisico in volka ali pa so lisičji mladički? So mladički piščanci ali lisičke kot njuna mama? In tretjič, kateri od živali bo uspelo rešiti božič?

iz prve roke
»Zgodbo sem si začel zamišljati, ko sem bil majhen. Oče me je odpeljal na obisk kmetije, ki je imela inkubator s kokošjimi jajci. Ko nam je kmet povedal, da se bodo piščančki kmalu izvalili, sem si želel ostati in opazovati. Moj oče ni imel želje tako dolgo čakati. Da bi me prepričal v odhod, mi je dejal, da bodo piščanci mislili, da sem njihova mama, če bom prva oseba, ki jo bodo videli. /…/ Privolil sem v odhod, da bi ušel tej silni odgovornosti, vendar mi je anekdota ostala v mislih, poleg perečega vprašanja: ‘Če bi nenadoma postal krušna mati piščancev, bi jih učil človeškega ali piščančjega vedenja?’ Ta koncept sem razvijal v glavi, pozneje pa prišel na idejo, da bi bilo bolj zabavno, če bi lisica vzgajala piščance.«
– Benjamin Renner

Benjamin Renner
Študiral je na znameniti francoski šoli animiranega filma La Poudrière. Njegov animirani celovečerni prvenec Ernest in Celestina je nastal v sorežiji z Vincentom Patarjem in Stéphanom Aubierjem, Velika zlobna lisica in druge zgodbe pa je njegov drugi celovečerni film.

filmografija (izbor)
2008 La queue de la souris (kratki)
2012 Ernest et Célestine (Ernest in Celestina)
2017 Le grand méchant renard et autres contes (Velika zlobna lisica in druge zgodbe)

Patrick Imbert
Kot glavni animator je sodeloval pri Ernestu in Celestini ter nazadnje tudi pri filmu April in nenavadni svet, ki smo ga imeli priložnost videti na festivalu Animateka in v kinematografski distribuciji. Velika zlobna lisica in druge zgodbe je njegov režijski prvenec.

filmografija
2017 Le grand méchant renard et autres contes (Velika zlobna lisica in druge zgodbe)

Kinobalon na LIFFu

Program za otroke in mlade na festivalu LIFFe – vstopnice že na prodaj.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:00 / Dvorana

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

nedelja, 03. 03. 2024 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.