Danes je blagajna odprta od 16:45 do 20:30 (za danes zaprto).

Večna vrnitev Antonisa Paraskevasa I aionia epistrofi tou Antoni Paraskeua

Elina Psykou / Grčija / 2013 / 89 min

Nova nenavadna stvaritev mlade grške kinematografije: zgodba o prebrisanem TV-zvezdniku z izvirnim načrtom za podaljšanje lastne slave, a tudi duhovita metafora dežele v krizi.

režija Elina Psykou, scenarij Elina Psykou, fotografija Dionysis Efthimiopoulos, glasba Felizol, montaža Nikos Vavouris, igrajo Christos Stergioglou (Antonis), Maria Kallimani (Maria), Giorgos Souxes (Filippos), Theodora Tzimou (Niki), Syllas Tzoumerkas (Pavlos), Lena Giaka (blagajničarka/cashier girl), Vasilis Dimitroulias (Antreas)

festivali, nagrade Berlinale 2013 – Forum

IMDb

Nova nenavadna stvaritev mlade grške kinematografije: zgodba o prebrisanem TV-zvezdniku z izvirnim načrtom za podaljšanje lastne slave, a tudi duhovita metafora dežele v krizi.

Antonis Paraskevas je zvezda grške televizije: že dvajset let vodi jutranji program. Toda dandanes nihče ni več varen pred padcem gledanosti, finančnimi dolgovi in osebnimi težavami. Čas je, da se Grčija ponovno zave Paraskevasove nepogrešljivosti, zato se slavni TV-voditelj domisli izvirne rešitve: uprizoril bo lastno ugrabitev in tako poskrbel za potrebno publiciteto. Umakne se v zapuščen hotel in od tam spremlja medijsko poročanje o svojem izginotju, lista trač revije, se spominja svojih minulih dosežkov in potrpežljivo čaka na priložnost za večno vrnitev …

»Antonis Paraskevas nima identitete. Je tisto, kar si drugi mislijo o njem. Nekega dne je sijoča zvezda, poglavitni igralec na prizorišču, skrajni idol, mož leta. Naslednjega dne pa obubožan, nepomemben, čisti pozabljenec, moški na robu živčnega zloma, pogrešan. Moja domovina nima identitete. Je tisto, kar si drugi mislijo o njej. Nekega dne je zibelka demokracije, rojstni kraj filozofije. Naslednjega dne je zibelka umazanije, korupcije in lenobe.«
– Elina Psykou

Elina Psykou
Rojena leta 1977 v Atenah, Grčija. Na filmski šoli Lykourgosa Stavrakosa je študirala režijo in na Univerzi Panteion sociologijo. Zatem se je vpisala še na študij kulturne zgodovine na pariški Fakulteti za družbene vede. Večna vrnitev Antonisa Paraskevasa je njen celovečerni prvenec.

filmografija
2013 I aionia epistrofi tou Antoni Paraskeua (The Eternal Return of Antonis Paraskevas/Večna vrnitev Antonisa Paraskevasa)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 17. 09. 2021 / 15:30 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

petek, 17. 09. 2021 / 17:45 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 17. 09. 2021 / 20:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.