Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odprto še 05:29, tel: 01 239 22 17).

Vaja dela mojstra Easier with Practice

Kyle Patrick Alvarez / ZDA / 2009 / 100 min / angleščina

Erotično nabita in intelektualno vznemirljiva ljubezenska zgodba za generacije, ki so zrasle ob uporabi mobilnih telefonov. Provokativno in vizualno domišljeno delo, posneto po avtobiografskem zapisu Davyja Rothbarta, gledalca pušča v napetem pričakovanju vse do zadnjega dramatičnega preobrata.

režija Kyle Patrick Alvarez, scenarij Kyle Patrick Alvarez (po zgodbi Davyja Rothbarta), fotografija David Rush Morrison, igrajo Brian Geraghty (Davy Mitchell), Kel O'Neill (Sean Mitchell), Marguerite Moreau (Samantha), Jeanette Brox (Sarah), Jenna Gavigan, Kathryn Asleton

festivali, nagrade Edinburg 2009 (najboljši mednarodni celovečerec); CineVegas 2009 (velika nagrada žirije); Raindance 2009; Montreal 2009; Cambridge 2009

IMDb Uradna stran

V želji, da bi promoviral svoj še neobjavljeni roman, se Davy Mitchell s svojim mlajšim bratom poda na potovanje z avtomobilom. Začetno navdušenje kmalu skopni in življenje na cesti se izkaže za samotno ter nič kaj izpolnjujoče. A nato Davy neke noči, ki jo z bratom preživi v motelski sobi, povsem naključno sprejme telefonski klic skrivnostne ženske po imenu Nicole. Tako se med njima rodi zabavno, a tudi intimno razmerje na daljavo, zaradi katerega je Davy tako srečen, kot ni bil že vrsto let. A ker hkrati upa, da je za vsem skupaj tudi kaj več kot le oddaljeni glas in račun, ki ga dobiva za telefonske pogovore, se Davy odloči, da bo Nicole poiskal. To pa seveda pomeni, da se bo moral spoprijeti tako z resnico o svojem razmerju kot tudi z resnico o samem sebi.

»Davy je fant, ki je vso svojo kariero zgradil na pripovedovanju iskrenih zgodb o sebi, pri tem pa se ni oziral na to, kako ponižujoče so te lahko do njega. Pri nastanku tega filma mi je bil v veliko oporo, saj je bilo njegovo življenje zame vedno odprta knjiga, zaradi česar sem se tudi odločil to zgodbo prirediti za film."
(Kyle Patrick Alvarez)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nesrečni fuk ali Nori pornič Babardeală cu bucluc sau porno balamuc

Radu Jude

četrtek, 27. 01. 2022 / 15:30 / Dvorana

Romunski režiser Radu Jude (Bravo!) ujame duha časa z eksplozivno mešanico formalne igrivosti, drznega humorja in ostrega političnega komentarja, ki razgalja hinavščino in predsodke v naši družbi. Zmagovalec zadnjega Berlinala.

Telesce Piccolo corpo

Laura Samani

četrtek, 27. 01. 2022 / 18:00 / Dvorana

Prvenec Laure Samani, obarvan z magičnim realizmom in postavljen na kruto furlansko podeželje z začetka 20. stoletja, je svetovno premiero doživel v prestižni sekciji Teden kritike v Cannesu, s Festivala slovenskega filma pa odnesel vesni za najboljšo manjšinsko koprodukcijo in fotografijo.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

četrtek, 27. 01. 2022 / 18:30 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.