Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:00 (za danes zaprto).

V tuji deželi Da-reun na-ra-e-suh

Hong Sang-soo / Južna Koreja / 2012 / 89 min

Filmski triptih z Isabelle Huppert v trojni glavni vlogi. Zabaven film o tem, kako se Korejci vedejo do tujcev, a tudi o tem, kako se Korejci vedejo med sabo, kadar so v družbi tujcev.

režija Hong Sang-soo, scenarij Hong Sang-soo, fotografija Yune-jeong Jee, Hong-yeol Park, glasba Yong-jin Jeong, montaža Hahm Sung Won, igrajo Isabelle Huppert (Anne), Jung Yu Mi (Wonju), So-ri Moon (Kumhee), Moon Sung Keun (Munsoo), Jun-Sang Yu (reševalec/lifeguard), Youn Yuh Jung (Park Sook), Kwon Hye-Hyo (Jongsoo)

festivali, nagrade Cannes 2012

IMDb

Filmski triptih z Isabelle Huppert v trojni glavni vlogi. Zabaven film o tem, kako se Korejci vedejo do tujcev, a tudi o tem, kako se Korejci vedejo med sabo, kadar so v družbi tujcev.

Študentka režije in njena mati se umakneta v obmorsko mesto Mohang, da bi pobegnili naraščajočemu finančnemu dolgu. Mlada režiserka skuša svoje živce ukrotiti tako, da začne pisati scenarij za kratki film. Pojavijo se tri ženske z imenom Anne, ki ena za drugo obiščejo Mohang. Prva Anne je uspešna režiserka, druga Anne je poročena ženska s korejskim ljubimcem, tretja Anne je ločenka, ki jo je mož zapustil zaradi korejske ljubice. Študentka skrbi za majhen hotel na obali Mohanga, ki je v lasti njenih staršev. Neki reševalec iz vode se vse dni sprehaja po bližnji plaži. Vsaka od treh Anne spi v tem istem hotelu, vsaki od njih priskoči na pomoč lastničina hči in vse tri se prej ali slej podajo na plažo, kjer srečajo reševalca.

»Igram tri vloge in skozi te tri drobne zgodbe lahko opazujemo vse čustveno življenje določene ženske – poželenje, pričakovanje, osamljenost, ljubezen, razočaranje. Film se zdi preprost, vendar nagovarja številne teme. Vem, da deluje prost in lahkoten, vendar nikakor ni bil improviziran. Hong Sang-soo vsako noč napiše dialoge, zjutraj dobiš scenarij in ga posnameš. Film se zdi spontan, vendar je v resnici zelo natančen.« (Isabelle Huppert)

Hong Sang-soo
Rojen leta 1960 v Seulu, Južna Koreja. Sprva je študiral filmsko režijo na Univerzi v Chungangu, nato pa je študij nadaljeval na Kolidžu za umetnost in obrt v Kaliforniji, ZDA. Po vrnitvi v Korejo je sprva delal za televizijo, pozneje pa se je posvetil filmski režiji. Predaval je tudi na korejski umetnostni akademiji.

filmografija (izbor)
1996 Daijiga umule pajinnal (The Day a Pig Fell Into the Well)
1998 Kangwon-do ui him (The Power of Kangwon Province)
2000 Oh! Soo-jung (Virgin Stripped Bare by Her Bachelors)
2002 Saenghwalui balgyeon (Turning Gate)
2005 Geuk jang jeon (Tale of Cinema)
2006 Haebyeonui yeoin (Woman on the Beach/Ženska na plaži)
2008 Bam gua nat (Night and Day)
2009 Jal aljido mothamyeonseo (Like You Know It All)
2010 Hahaha (Hahaha/HaHaHa)
2010 Oki’s Movie
2011 Book chon bang hyang (The Day He Arrives/Vrnitev v Seul)
2012 Da-reun na-ra-e-suh (In Another Country/V tuji deželi)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

sreda, 29. 05. 2024 / 15:20 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Zadnjič

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

sreda, 29. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom

Premiera

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

sreda, 29. 05. 2024 / 20:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.