Danes je blagajna odprta od 16:10 do 21:30 (za danes zaprto).

V strahu In Fear

Jeremy Lovering / Velika Britanija / 2013 / 85 min

režija Jeremy Lovering, scenarij Jeremy Lovering, fotografija David Katznelson, glasba Daniel Pemberton, Roly Porter, montaža Jonathan Amos, igrajo Iain De Caestecker (Tom), Alice Englert (Lucy), Allen Leech (Max)

festivali, nagrade Sundance 2013

IMDb

Napeta srhljivka, ki se dogaja v resničnem času in moč črpa iz klavstrofobičnega vizualnega sloga, je prava študija strahu – strahu pred temo, neznanim in samim sabo.

Tom in Lucy se peljeta na glasbeni festival. Nameravala sta prenočiti v podeželskem hotelu, a kmalu ugotovita, da ju obcestni znaki, ki kažejo pot do hotela, vodijo v krogu. Medtem ko na deželo pada noč, se izgubita v labirintu podeželskih poti in postaneta tarča neznanega zasledovalca. Prepričljiv kinematografski debi TV-veterana Jeremyja Loveringa, v katerem je režiser poskušal iz svojih igralcev izvabiti čim bolj pristne reakcije tako, da jima ni pokazal scenarija.

»Stanje strahu je stanje bivanja. Zanimalo me je, kako sami ustvarjamo te pošasti in je tvoj bavbav lahko, kar koli hočeš. Prihaja od znotraj.«
– Jeremy Lovering

Jeremy Lovering
Rojen leta 1965 v Veliki Britaniji. Že dvajset let režira za televizijo ter piše scenarije za televizijske drame, komedije in dokumentarce. V strahu je njegov prvi kinematografski celovečerec.

filmografija (izbor)
1997 The Lying Game (TV-serija/TV series)
1998 Comedy Lab (TV-serija/TV series)
2000 Citizen Kaye (TV-serija/TV series)
2001 Teachers (TV-serija/TV series)
2003 Killing Hitler (TV-dokumentarni/TV documentary)
2004 Sex & Lies (TV-film/TV movie)
2004 Murder Prevention (TV-serija/TV series)
2005 MI-5, 2 epziodi/2 episodes (TV-serija/TV series)
2008 Miss Austen Regrets (TV-film/TV movie)
2010 Money (TV-serija/TV series)
2013 Sherlock (TV-serija/TV series)
2013 In Fear (V strahu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

petek, 14. 06. 2024 / 18:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 14. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

sobota, 15. 06. 2024 / 16:30 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.