Danes je blagajna odprta od 16:40 do 20:30 (odpre se čez 10:43).

V Silvijinem mestu En la ciudad de Sylvia

José Luis Guerín / Španija, Francija / 2007 / 84 min / francoščina, španščina

Spomenik romantični ljubezni. Dar filmski podobi, slikarstvu in ženskam, cinefilska študija filmskega pogleda in suspenza.

Poletje. Mlad tujec se potika po ulicah Strasbourga, poseda v kavarnah, opazuje ljudi, v svojo skicirko shranjuje njihove kretnje, obraze, izraze. Išče žensko, ki jo je pred leti spoznal v tem mestu, njegovi spomini na njuno srečanje in njena podoba so še vedno živi. Pozna le njeno ime in ime kavarne, v kateri sta se spoznala. Iskanje mu na pot pripelje nove ženske, pa vendar vedno znova ostaja uročen s podobo tiste, ki je ni.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zveri As bestas

Rodrigo Sorogoyen

torek, 06. 06. 2023 / 17:40 / Dvorana

Mojstrska mešanica podeželskega trilerja in psihološke drame, prežeta z dih jemajočim suspenzom in pretečim vzdušjem, je enemu vodilnih španskih režiserjev prinesla nagrado občinstva na festivalu v San Sebastiánu.

Konoplja osvobaja Konoplja osvobaja

Miha Čelar

torek, 06. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Konoplja osvobaja je s humorjem prežet dokumentarni esej o aktivistih iz Slovenije in od drugod, ki so svoje življenje posvetili legalizaciji konoplje. Nekateri so pri tem prišli v navzkrižje z zakonom, vsi pa so tako ali drugače stopili na pot svoje osebne »konopljine revolucije« …

Vera Vera

Tizza Covi, Rainer Frimmel

torek, 06. 06. 2023 / 20:30 / Dvorana

Poetičen, otožno humoren in neskončno topel film, ki prepleta dokumentarno in fikcijo, odstira pereča življenjska vprašanja o lepoti, staranju, pristnih odnosih, družini …