Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 07:24).

V krvi I blodet

Rasmus Heisterberg / Danska / 2016 / 104 min / danščina

Poletje v Köbenhavnu za štiri študente medicine pomeni brezskrbne dni in divje noči. Obenem pa je to tudi čas, ko se morajo mladeniči soočiti z odraščanjem, njihove sanje se začenjajo razblinjati, prijateljstva krhati, ljubezen pa postaja vse bolj boleča.

režija Rasmus Heisterberg, scenarij Rasmus Heisterberg, fotografija Niels Thastum, glasba Jonas Colstrup, Jóhann Jóhannsson, montaža Rasmus Stensgaard Madsen, igrajo Kristoffer Bech (Simon), Elliott Crosset Hove (Knud), Aske Bang (Søren), Mads Reuther (Esben)

festivali, nagrade Crossing Europe 2017, Rotterdam 2017

IMDb

Poletje v Köbenhavnu za štiri študente medicine pomeni brezskrbne dni in divje noči. Obenem pa je to tudi čas, ko se morajo mladeniči soočiti z odraščanjem, njihove sanje se začenjajo razblinjati, prijateljstva krhati, ljubezen pa postaja vse bolj boleča.

Triindvajsetletni Simon v Köbenhavnu študira medicino. Skupaj s sostanovalci in študijskimi kolegi Knudom, Sørenom in Esbenom v prostem času obiskuje lokale, osvaja dekleta in sploh živi kot brezskrben študent. A bliža se konec študija, njegovi prijatelji želijo prodati skupno stanovanje in študentsko življenje pustiti za seboj, Simon pa se še ne zmore sprijazniti s tem, da je že odrasel. Zaljubi se v natakarico Emilie, a ker se ne zna soočiti s svojimi resničnimi čustvi, še globlje zabrede v svet popivanja in celonočnih zabav, kar pa začne resno ogrožati njegova prijateljstva.

»V duši se bom vedno počutil scenarista. Vendar sem v tej zgodbi čutil, da moram sam dodati podobe in zaokroženo ozračje celotnega filma. Zgodbo sem črpal iz zelo osebnega vira in scenarij je v številnih pogledih malo pripoveden, kar ne bi delovalo, če ozračje in senzibilnost prizorov ne bi bila ustrezna. Zato sem navsezadnje spoznal, da je edina prava odločitev, da ga režiram sam.« (Rasmus Heisterberg)

Rasmus Heisterberg
Rojen leta 1975 v Köbenhavnu, Danska. Leta 2001 je diplomiral na Danski državni filmski šoli. Je scenaristični partner Nikolaja Arcela, s katerim sta napisala scenarije za številne filmske uspešnice, med drugimi tudi za filma Dekle z zmajskim tatujem in Kraljevska afera. V krvi je njegov režijski prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.