Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).
Festival migrantskega filma 2013

Uspavanka iz Phnom Penha Phnom Penh Lullaby

Paweł Kloc / Poljska / 2011 / 98 min / angleščina, tajščina

zgodba
Vsak nosi skrivnost. Skrivnost prihodnosti. Uspavanka iz Phnom Penha je intimna zgodba o možu, ki išče ljubezen in sprejemanje družbe. Ilan Schickman je zapustil Izrael, da bi sledil sanjam o boljši prihodnosti. Sedaj živi v kamboškem mestu Phnom Penh s svojo (khmersko) punco Saran, njuno dvoletno hčerko Marie in šestmesečno Jasmine, njihov vsakdanji kruh pa mora služiti kot ulični vedeževalec.

portret avtorja
Paweł Kloc se je rodil leta 1971. Študiral je pravo na Univerzi v Varšavi, kasneje pa je kot producent in režiser delal za HBO in Entertainment Ltd. Režiral je oglase, glasbene videospote in TV programe. Njegova reklama za Nationale Nederlanden je bila nagrajena na festivalu Euroshots, na festivalu RealHeart v Torontu pa so nagradili njegovo kratko reportažo Dos Sombras. Diplomiral je tudi na Eave (European Audiovisual Entrepreneurs). Phnom Penh Lullaby je njegov prvi celovečerni dokumentarni film, posnet pa je bil v produkciji njegove produkcijske hiše Parallax. Njegov dosedanji filmski opus obsega: D.K. (1996), Zosia (1997), Breaking Through (2000), Dos Sombras (2005) in Phnom Penh Lullaby (2010).

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.