Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 02:23, tel: 01 239 22 17).

Ulica nočnih mor Nightmare Alley

Guillermo del Toro / ZDA / 2021 / 134 min / angleščina

Ko se karizmatični, a propadli Stanton Carlisle v zanikrnem potujočem cirkusu spoprijatelji z jasnovidko Zeeno in njenim možem Petom, nekdanjim mentalistom, se mu vrata do uspeha končno odprejo. Z novopridobljenim znanjem začne slepariti lahkoverne bogataše v elitnih klubih štiridesetih let, kjer se kmalu spajdaši s skrivnostno, zapeljivo, a nevarno psihiatrinjo Lillith … Razkošen karnevalski neonoir Guillerma del Tora (Oblika vode) je prejel štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film.

igrajo Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, David Strathairn, Richard Jenkins

IMDb

Fotografije

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Neskončnost L'immensità

Emanuele Crialese

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Film, navdihnjen z režiserjevimi spomini na otroštvo, je zgodba o družini: o hčerki Adriani, ki ima raje, da jo kličejo s fantovskim imenom, ter njeni materi Clari, svobodomiselni in nekonvencionalni ženski, ujeti v zakon brez ljubezni. Dramo, ki jo spremljajo melodije italijanskih popevk iz sedemdesetih let, je zrežiral Emanuele Crialese (Grazijin otok, Zlata vrata, Terraferma), glavno vlogo pa je odigrala vedno čudovita Penélope Cruz.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

nedelja, 05. 02. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

nedelja, 05. 02. 2023 / 21:15 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!