Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Ugrabitev El rapto

Daniela Goggi / Argentina, ZDA / 2023 / 95 min / španščina

Režiserka Daniela Goggi v formi igranega filma ob primeru Argentine pokaže, kako sprememba družbenega sistema nikoli ne poteka tako celovito, kot je videti na prvi pogled.

igrajo Rodrigo de la Serna, Julieta Zylberberg, Germán Palacios, Jorge Marrale, Andrea Garrote, Carlos Garmendia

festivali, nagrade Benetke 2023, Toronto 2023, Zürich 2023

Buenos Aires v osemdesetih letih. Julio se po padcu brutalne diktature s svojo družino iz azila vrne nazaj v Argentino. Možakar prihaja iz bogate družine industrialcev in zdaj, ko so se razmere v državi uredile, je vse pripravljeno, da bo skupaj s starejšim bratom Miguelom prevzel upravljanje podjetja. A ravno ko bi moral zasesti družinski prestol, Miguela ugrabijo, Julio pa postane glavni pogajalec s kriminalci. Tako se razkrijejo sile kontinuitete prejšnjega sistema, ki še vedno delujejo v na novo vzpostavljeni in krhki argentinski demokraciji.

»Kakšen je bil v Argentini prehod iz diktature v demokracijo? Se lahko država takoj vrne k demokraciji? Ali so obveščevalne službe in mehanizmi nadzora kdaj zares razpuščeni? S temi vprašanji v ozadju film upodablja to zgodovinsko obdobje skozi zgodbo o družini, kjer pojem zapuščine ustvarja napetost med različnimi generacijami. /…/ Zanima me raziskovanje krhkosti mlade argentinske demokracije: upanje na nov projekt naroda, v katerem temna preteklost še vedno učinkuje iz sence.« (Daniela Goggi) 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«