Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:37).

Tri tisoč oštevilčenih opek Háromezer számozott darab

Ádám Császi / Madžarska / 2022 / 96 min

Edinstvena, inteligentna in neizprosna mešanica filma, gledališča, muzikala in komedije, s katero madžarski režiser Ádám Császi izziva meje umetniškega ustvarjanja pod Orbanovim režimom.

igrajo Franciska Farkas (Szintia Lakatos), Kristóf Horváth (režiser/director), Christopher Pászik (Chris), Rómeó Pápai (Rómeó Rostás), Edmond Oláh (Edmond Kolompár), Norbert Varga (Márió Bogdán), Wieland Speck (direktor gledališča), Csaba Gerner (Rómeov oče), Ádám Varga (Othello)

festivali, nagrade Talin 2022, Palić 2023 (najboljša režija)

V madžarskem gledališču pripravljajo predstavo, v kateri nastopajo pripadniki romske skupnosti iz deprivilegiranega družbenega okolja. Gre za nekdanje odvisnike, brezdomce, mladoletne prestopnike, žrtve posilstev in zlorab. Predstava z lažno iskrenostjo predstavlja njihove življenjske preizkušnje in tako izkorišča njihovo bedo, kot menijo nastopajoči. Čez nekaj časa je igralcem režiserjevega izkoriščanja dovolj, zato zapustijo skupino. Vseeno se kmalu vrnejo, in to iz povsem praktičnih razlogov. Produkcijo namreč povabijo na ugledno gledališče v Nemčijo, kar utegne tudi igralcem prinesti obilo uspeha in denarja.

»Tri tisoč oštevilčenih opek se skozi razdrobljeno pripoved nenehno poigrava s konceptoma resnice in dejstva. /…/ To je zlahka eden najboljših filmov leta. Upajmo, da bo deležen pozornosti, ki si jo zasluži. Ima vse, česar letošnji dobitnik zlate palme nima, nikoli ne dobimo občutka togosti ali površnosti.« (Christer Emanuelsson, The Disapproving Swede)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!