Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).
15. oktobra 2008

Trgovanje s prihodnostjo Trading the Future

B. H. Yael / 59 min / angleščina

Režija: b.h. Yael, Nastopajo: Vandana Shiva, Grace Jantzen, Valerie langer, David Noble, Lee Quinby, Jezik: angleški, Podnapisi: slovenski

Uradna stran

Mesto žensk: Polotok žensk

Video esej Trgovanje s prihodnostjo prevprašuje neizogibnost apokalipse in njene posledice za pereča okoljska vprašanja. Obravnava krščanski scenarij o koncu sveta in vleče vzporednice s sekularnim apokaliptizmom ter našim nekritičnim sprejemanjem vizije kataklizmičnega konca.

Odločno nemesijanski film kljubuje reprodukciji apokaliptičnih podob, ki preplavljajo medije in filmsko produkcijo. Namesto tega črpa iz vsakdanjih in kontekstualnih podob s popotovanj, iz mest in sveta narave, ki jih združuje v eksperimentalne in impresionistične montaže, prepletene z intervjuji in naracijo. Skozi dvanajst poglavij stke kompleksno mrežo idej, v kateri se prepletajo cestni intervjuji ter pogovori z akademiki in aktivisti.

b.h. Yael je v Torontu delujoča filmska ustvarjalka, video umetnica in avtorica instalacij. Njena dela obravnavajo problematike identitete, avtoritete in družinskih struktur, medtem ko reflektirajo fragmentarno naravo spomina in pripadnosti. V zadnjem času se osredotoča predvsem na aktivistične iniciative, politične strahove, apokalipso in vprašanja spola. Je profesorica in predstojnica oddelka za itegrirane medije na Ontario College of Art and Design, kjer je bila tudi poddekanja na Fakulteti za umetnost.

bhyael.com

Projekcija je del projekta Polotok žensk – filmski program.
S podporo: Filmski sklad RS
Organizacija: Mesto žensk
V sodelovanju: Kinodvor, Zavod Otok

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.