Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:00).

Trenque Lauquen, 1. del Trenque Lauquen, parte I

Laura Citarella / Argentina, Nemčija / 2022 / 128 min / španščina

Dvodelna zgodba o izginuli argentinski botaničarki, ki jo iščeta moška njenega življenja, je večplastno prepletena s skrivnostnimi dogodki iz preteklosti in večnim vprašanjem, katero pot mora človek prehoditi, da najde samega sebe.

igrajo Laura Paredes (Laura), Ezequiel Pierri (Ezequiel 'Chicho'), Rafael Spregelburd (Rafael), Cecilia Rainero (Normita), Julianna Muras (Juliana), Elisa Carricajo (Elisa Esperanza), Verónica Llinás (Romina)

festivali, nagrade Benetke 2022, San Sebastian 2022

Laura je na univerzi zaposlena botaničarka, ki se posveča razvrščanju rastlin iz domačega okolja. Ko nekega dne skrivnostno izgine, se dva moška odločita, da jo bosta poiskala. Njun razlog? Ljubezen. Rafael je njen dolgoletni partner, ki želi, da bi prenovljena hiša v Buenos Airesu postala njun skupni dom. Ezekijel pa je Laurin voznik in zaupnik še iz časov, ko je živela v Treque Lauquenu. V prvih šestih poglavjih spremljamo začetek njunega iskanja in razkrivanje identitete učiteljice, ki je imela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja strastno afero z veleposestnikom. Prav erotična ljubezenska pisma, ki jih je Laura našla v knjižnici, so namreč zanetila razmerje med njo in Ezekijelom …

»Film je del širše ideje: skupine filmov, v katerih isti lik živi različno v različnih mestih province Buenos Aires. Prvi film sage se imenuje Ostende in je moj režiserski prvenec. Lik – Lauro – vedno upodablja Laura Paredes. /…/ Celotno sago povezuje vodilni motiv: neke vrste ženski Sherlock Holmes, izgubljena v mestih, bolj željna dogodivščin kot česar koli drugega. Film, ki so ga ustvarile različne vrste žensk.« (Laura Citarella)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!