Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 03:14).
Kinobalon:

Titeuf Titeuf, le film

Zep / Francija / 2010 / 87 min / podnapisi, francoščina / 8+

Kaj takega! Nadja, najbolj luštna punca na šoli, pozabi povabiti Titeufa na svojo rojstnodnevno zabavo! Pri vsem trudu, da bi osvojil njeno srce!

režija Zep (Philippe Chappuis), scenarij Zep, animacija Antoine Antin, glasba Moïse Albert, Thierry Blanchard, Nicolas Neidhardt, ZEP, produkcija Benoît di Sabatino – Christophe di Sabatino, , Prikazovanje filma v Sloveniji je omogočilo Veleposlaništvo Švice.

IMDb

zgodba
Desetletni Titeuf ima težave s puncami: za začetek z malo sestrico Zizi, ki kar naprej stoka, in mamo, ki kar naprej nekaj premišljuje, nazadnje pa celo odide od doma, da bi do konca premislila svoj odnos z očetom. Toda največji problem predstavlja najboljše dekle na šoli, Nadja! Titeuf je zaljubljen vanjo do ušes in čez, Nadja pa ga ne povabi na svojo zabavo. Katastrofa pripravi našega junaka do strateškega ravnanja, da bi očaral to lepo dekle, in to prav na njeni zabavi!

stripovski junak Titeuf
Titeuf, ki spominja na Barta Simpsona, je glavni junak istoimenskih stripov, ki jih je ustvaril Švicar Philippe Chappuis z umetniškim imenom Zep. Ime junaka izvira iz besede tête d’oeuf, pomeni pa jajčasto glavo. Serija stripov o Titeufu je v Franciji med najbolj popularnimi. Po televizijski adaptaciji je nastal še pričujoči celovečerni animirani film, ki ga prav tako podpisuje Zep sam. V Sloveniji sta pri založbi Vale Novak izšla dva stripa, Titeuf. Ne mi težit! In Titeuf. Moji najboljši prijatli (prevod Luka Novak).

V Kinodvorovi Knjigarnici lahko v času predvajanja filma kupite slovenska stripa po znižani ceni. Cena enega je 8 evrov, cena obeh skupaj pa 15 evrov.

portret avtorja
Švicarski umetnik Philippe Chappuis ustvarja pod psevdonimom Zep, kar je tudi ime njegovega prvega stripa, ki ga je pri dvanajstih letih posvetil glasbeni skupini Led Zeppelin. Svojo kariero je začel z objavami v slavni belgijski stripovski reviji Spirou. Njegovi stripi o Titeufu so prevedeni v petnajst jezikov in njihova prodaja v Franciji je presegla znane klasike, kot sta Srečni Luka in Asterix.

kritike
»Kljub vsem izjavam o kakcih nam film pokaže tudi to, kako se počuti desetletnik na začetku hormonskih hrepenenj, pri čemer je njegovo domače življenje raztreseno, njegovo razumevanje sveta pa se šele razvija.«
– Amber Wilkinson, Eye For Film

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.