Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 02:48).
Na rednem sporedu od 2. januarja 2012.

Tintin in njegove pustolovščine The Adventures of Tintin

Steven Spielberg / ZDA, Nova Zelandija / 2011 / 107 min / podnapisi, angleščina

Priredba svetovno znane stripovske klasike v režiji Stevena Spielberga in produkciji Petra Jacksona. Film o pustolovščinah brezčasnega stripovskega junaka Tintina, ki sta jih na platno prenesla dva oskarjevca: Steven Spielberg kot režiser in Peter Jackson kot producent.  

režija: Steven Spielberg, distribucija v Sloveniji: Continental film

IMDb

Film o pustolovščinah brezčasnega stripovskega junaka Tintina, ki sta jih na platno prenesla dva oskarjevca: Steven Spielberg kot režiser in Peter Jackson kot producent.

Radovedni mladi Tintin in njegov neustrašni, zvesti pes Švrk odkrijeta model samorogove ladje, ki skriva starodavno skrivnost. Zapleteta se z zbirateljem starin Ivanom Ivanovičem Saharinom, ki je prepričan, da je Tintin ukradel neprecenljivo bogastvo, povezano s podlim piratom, kapitanom Rackhamom Rdečim. S pomočjo zajedljivega, čemernega kapitana Haddocka in klepetavih detektivov Petka in Svetka, Tintin in Švrk prepotujeta pol sveta, da bi našla ladjo, na kateri se morda skriva ključ do velikega bogastva.

Odkar so leta 1929 izšle prve dogodivščine drznega mladega reporterja in njegovega belega terierja izpod peresa znamenitega belgijskega avtorja stripov Georgesa Remija, bolj znanega pod psevdonimom Hergé, je Tintin osvajal mnoge generacije po vsem svetu. Zdaj ga imamo priložnost spoznati tudi na velikem platnu.

kritike
»Skoraj vse, česar se Steven Spielberg dotakne, se po stari navadi spremeni v zlato. Zdi se, da je znova zadel v polno s Tintinom in njegovimi dogodivščinami, v katerem tesno prepleta vračanje k lastnim koreninam ter raziskovanje meja vrhunske holivudske obrti.Ob pomoči sanjske ekipe, /../ je Spielberg ustvaril še eno klasično pustlovščino za novo tisočletje. /../ Najbolj presunljive pa so morda ravno indianajonesovske dolge izdelane akcijske kader-sekvence, polne majhnih sugestij, v katerih si je Spielberg dal duška, še enkrat znova izkoristil tehnologijo in potrdil primat v zabavni filmski industriji.«
– Matevž Jerman, Ekran

 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 25. 07. 2024 / 19:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

četrtek, 25. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.