Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Tiha hiša La casa muda

Gustavo Hernández / Urugvaj / 2010 / 79 min / španščina

V enem samem kadru, brez rezov, z gibljivo kamero posneta psihološka srhljivka temelji na resnični zgodbi, ki se je dogodila v poznih štiridesetih v majhni urugvajski vasi.

režija Gustavo Hernández, scenarij Oscar Estevez, fotografija Pedro Luque, zvok Nandy Cabrera, Hernan Gonzalez, Juan Iervolino, Francisco Nasser, glasba Hernan Gonzalez, montaža Gustavo Hernandez, igrajo Gustavo Alonso, Florencia Colucci, Abel Tripaldi, producent Gustavo Rojo, produkcija Tokio films

festivali, nagrade Cannes 2010

IMDb Uradna stran

Laura se z očetom Wilsonom nastani v vili, ki jo je treba obnoviti, saj jo lastnik želi prodati. Tam naj bi prenočila, s popravili pa začela naslednje jutro. Kaže, da vse poteka tako, kot sta si zamislila, dokler Laura ne zasliši zvoka, ki prihaja iz zgornjega nadstropja in postaja vse glasnejši. Oče se odpravi pogledat, kaj se dogaja. Film naslednjih 73 minut sledi Lauri, ki si prizadeva zapustiti hišo, v kateri se skriva grozljiva skrivnost …

»Kamera ima veliko prednosti, poleg privlačnega videza. Velikost in teža sta nam omogočala gladke in lahkotne premike po hiši, ne da bi obtežili hrbet snemalca. Poleg tega nam zaradi izjemne občutljivosti slike ni bilo treba veliko zapraviti za luči. Pomembno se je spomniti, da smo Tiho hišo posneli s 6000 dolarji. V celotnem filmu smo uporabili dve ročni luči in nekaj svetlobnih cevi. Resnično je vredno imeti zanimivo zgodbo, ki je občinstvu povedana privlačno. Zgodbo smo izvirno in ustvarjalno podali z lahko prenosno kamero.« (Gustavo Hernández)


Gustavo Hernández
Rojen leta 1973 v Montevideu v Urugvaju. Leta 1995 je diplomiral iz družbenih komunikoloških ved, nato pa nadaljeval izobraževanje na filmski šoli v Urugvaju, na kateri je diplomiral leta 2002. Posnel je številne kratke filme, nekateri od njih so bili nagrajeni.

filmografija
1998 La senal (kratki)
1999 Corazon delator (kratki)
2000 Informe (kratki)
2001 La carta (kratki)
2002 Hugo Lopez Montagno (kratki)
2006 Humo azul (kratki)
2007 Adicciones (televizijska serija, 1 del)
2010 La casa muda (Tiha hiša)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Predpremiere

Nevidno življenje Evridike A vida invisível de Eurídice Gusmao

Karim Aïnouz

petek, 22. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

V petdeseta leta postavljena, a sodobno zrežirana tropska melodrama o nezlomljivi vezi med brazilskima sestrama. Nagrada za najboljši film v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

LIFFe / Perspektive

Ray in Liz Ray & Liz

Richard Billingham

petek, 22. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Avtobiografsko obarvan portret britanske družine, ki živi v socialnem stanovanju na obrobju mesta, je posnet po spominih priznanega britanskega fotografa in vizualnega umetnika Richarda Billinghama.

LIFFe / Panorama

Joel Joel

Carlos Sorín

petek, 22. 11. 2019 / 17:20 / Dvorana

Presunljiva in zahtevna drama o premagovanju predsodkov tako v ožjem družinskem krogu kot tudi v širši skupnosti.