Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 02:09, tel: 01 239 22 17).

Zeleni Slon (2022) Zeleni Slon (2022)

različni avtorji / razno / 45 min / brez dialogov, podnapisi, nemščina, nizozemščina, španščina, estonščina, francoščina / 9+

Program osmih kratkih animiranih filmov, ki izpostavljajo vrednote varovanja našega planeta.

Običajen vsakdan / The Ordinary
Rutger van de Wiel (IDS), Nizozemska, 2022, 1’57”
Deževni gozd je nepojmljivo čudovit prostor. Če ga pustimo takega, kakršen je že tisoče let, bomo ohranili biotsko raznovrstnost, s tem pa rešili tudi sebe.

Adijo, Zemlja / Adieu la terre / Goodbye Earth
skupina 20 otrok (Camera-etc), Belgija, 2021, 8’24”
Leta 3000 je Zemlja opustošena, gore so preplavljene s smetmi, morje je zakisano, voda je krvavo rdeča in umrla je zadnja zelena rastlina. Življenje na planetu ni več mogoče. Industrialca s sumljivimi nameni zgradita ladjo Liberty, ki odpelje preživele na drug planet.

Sikstinska / La Sixtina / The Sistine
Juan Camilo Fonnegra (Antorcha Films/laPajarapinta/2.35 digital), Kolumbija, 2021, 8’10”
Vincho živi na ulici ter preživlja čas ob recikliranju in sortiranju mestnih odpadkov, ki jih spreminja v surovine za svoje umetnine. Pod mostom ustvarja mojstrovino: Sikstinsko kapelo.

Posušeno življenje / Dry Lives
Lukas Winter (Estonian Academy of Arts), Estonija, 2022, 2’08”
Narava nas blagoslavlja z neskončno množico oblik, tekstur in barv, ki samo čakajo, da se poglobimo vanje. A ta obilica lepote je tudi njeno prekletstvo, saj nas sili, da jo prezremo in zavržemo.

Opičje domine / Affendomino / Monkey Domino
Ulf Grenzer (Film University Babelsberg Konrad Wolf), Nemčija, 2021, 4’05”
Orangutan se spominja svojega življenja v džungli. V živalskem vrtu ga obiščeta poslovnež in njegova hči, ki je velika ljubiteljica živali. Medtem ko poslovnež izgublja živce zaradi službenih poslov, se opica in deklica skupaj zabavata, zaporedje dogodkov pa orangutanu za vedno spremeni življenje.

Chimborazo
Keila Cepeda Satán (Valencia Polytechnic University), Španija, 2022, 7’20”
Nabiralci ledu na vulkanu Chimborazo so že od nekaj na milost in nemilost prepuščeni neusmiljeni gori v ekvadorskih Andih, v zameno pa se preživljajo z nabiranjem njenega ledu. Danes je ta poklic na robu izumrtja.

Kako priročno / 金方便捏 / Oh, So Convenient
Hung Huei Jen Red, Tajvan, Estonija, 2022, 4’35”
Moški uporablja toaletni papir na zelo poseben način. Par hrano vedno naroči domov, saj jima ni do oblačenja. Družina se izogiba pomivanju posode. Ženska hoče, da je njena miza vedno brezhibno čista. Preveč odpadkov? Ni problema, odplaknite jih v stranišče!

Pujs / Varken / Pig
Jorn Leeuwerink (Studio Pupil), Nizozemska, 2022, 8’15”
Skupina živali priključi električno omrežje na gobec velikega spečega pujsa, ki je videti kot vtičnica. Živali sprva pujsovo energijo uporabljajo za malenkosti, a že kaj kmalu postanejo odvisne od življenja v mestu, kjer je vse avtomatizirano.

ponedeljek, 21. 11. 2022

Družinski Slon na 19. Animateki

Družinski program animiranih filmov od 28. novembra do 4. decembra na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka.

petek, 28. 10. 2022

Festival Animateka: Vstopite v čarobni svet animacije

Programi za vrtce, osnovne in srednje šole na Festivalu Animateka – samo med 28. novembrom in 4. decembrom. Vabljeni k prijavam.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekle in jaguar Le dernier jaguar

Gilles de Maistre

nedelja, 16. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Zgodba o neverjetnem prijateljstvu v osrčju Amazonije.

Jaz, kapitan Io capitano

Matteo Garrone

nedelja, 16. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Film Mattea Garroneja (Gomorra) je homerska pravljica o popotovanju dveh najstnikov, ki se v iskanju boljšega življenja odpravita iz Dakarja v Italijo. Toda od uresničitve sanj ju ločijo labirint kontrolnih točk, grozote centrov za pridržanje, razgreta Sahara in prostrane vode Sredozemskega morja. Srebrni lev za najboljšo režijo in nagrada za najbolj obetavnega mladega igralca v Benetkah ter nominacija za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.