Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 09:22).

Teksaški pokol z motorko: restavrirana verzija ob 40. obletnici filma! Texas Chain Saw Masssacre: 4K Restored 40th Anniversary Edition!

Tobe Hooper / ZDA / 1974 / 83 min / angleščina

Hooperjev kultni slasher/shocker, ki se je v zgodovino filma zapisal kot ena najbolj surovih, šokantnih, pa tudi najboljših grozljivk vseh časov, pripada tisti sijajni generaciji poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih (Noč živih mrtvecev, Zadnja hiša na levi, Izganjalec hudiča), ki je s subverzivnim nabojem, družbenopolitičnim komentarjem ter nazornim prikazom mučenja in mutilacije ustoličila povsem nov standard krvavega žanra.

režija Tobe Hooper, scenarij Tobe Hooper, Kim Henkel, fotografija Daniel Pearl, montaža Larry Carroll, Sallye Richardson, glasba Wayne Bell, Tobe Hooper, produkcija Tobe Hooper, igrajo Marlyn Burns, Gunnar Hansen, Edwin Neal, Allen Danzinger, Paul A. Partain, Jim Siedow, Teri McMinn

IMDb

Fotografije

»Film ni bil še nikdar videti bolje. Barva in jasnost sta spektakularni. Razkrivata vizualne detajle, ki jih prej ni bilo mogoče zaznati. Restavrirani soundtrack filmu vdahne novo življenje in energijo. Zelo se veselim, da ga bodo gledalci lahko doživeli tako, kot ga še niso nikoli.«
– Tobe Hooper, režiser

Ko se Sally (Marilyn Burns), njen brat in trije prijatelji odpravijo na podeželje, da bi obiskali nekdanjo družinsko domačijo, padejo v zasedo pobesnelega morilca Leatherfacea in njegove kanibalske družine (»My family’s always been in meat«). Kaj sledi, pove že naslov: mesarski kavlji, macola, motorka, masaker … Le kdo bo preživel in kaj bo od njih ostalo?

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.