Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odprto še 38 minut, tel: 01 239 22 17).

Tekmovalni program IV (2022) Tekmovalni program IV (2022)

različni avtorji / razno / 76 min

Najboljši novi kratki animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope, ki se potegujejo za nagrado občinstva ;DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma) in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

A Brief History of Us
Etgar Keret (Fumi Studio/Etgar Keret)
Poljska, Izrael, 2021, 06’22”

V dolgoletni zvezi se včasih počutiš, kot da nisi več posameznik, temveč del večjega organizma. V dnevni rutini – kako se odločaš, kakšno glasbo poslušaš, kakšen zrak dihaš – je težko razlikovati med mojimi in najinimi odločitvami.

Obisk / Wizyta / The Visit
Mateusz Jarmulski (Animoon)
Poljska, 2021, 07’22”

Tropski gozd v Afriki. Temna senca beži skozi goščavo. Vpitje lovcev se stopnjuje. Šimpanzinji se na temnem obrazu svetijo oči. Zadihana teče skozi džunglo. Prestrašena pride do čudovite kolonialne vile in vstopi. Ko zapusti svoje naravno okolje, jo čaka pomembna odločitev.  

Ljubezen v času premogovnega gospodarstva / Miłość w czasach gospodarki opartej na węglu / Love in Times of Coal-based Economy
Tomasz Siwiński (Letko/Adriatic Animation)
Poljska, Hrvaška, 2021, 11’55”

Prazgodovinska riba naredi prvi korak na kopnem. Ljubeč par tiranozavrov bo kmalu izumrl. Na Poljskem pa se piše leto 1963 in zima stoletja je v polnem zamahu. Mlad nakladalec premoga je do ušes zaljubljen v prelepo žerjavistko.

Sled / Sleda / Trace
Asparuh Petrov (Compote Collective)
Bolgarija, 2022, 06’19”

Mlad moški se trudi obvladovati in usklajevati svoje življenje in poklicno pisateljsko pot. Ko izve, da je njegova žena noseča, se vse sesuje. Odnese ga v temo strahov, kjer se sooči s spomini na otroštvo.

Spomni se, kako sem jahala belega konja / Sjeti se kako sam jahala bijelog konja / Remember How I Used to Ride a White Horse
Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda (Kreativni sindikat)
Hrvaška, 2022, 09’56”

Čas neprekinjeno teče; apatija lahko ujame zavest v zanko. S pobegom iz stagnacije se nam razkrije prava lepota bivanja.

98 kg
Izabela Plucińska (Las Sztuki/Claytraces)
Poljska, Nemčija, 2021, 05’11”

Film govori o nasilju v družini. Protagonistka je ženska, ki trpi zaradi nasilnega moža. Par je ujet v neskončno zanko toksičnega odnosa. 98 kg ponazarja težo uteži, pa tudi moža.

Sfera / Sfera / The Sphere
Manuel Šumberac (Kinorama/Schick Production)
Hrvaška, Švica, 2022, 13’30”

Sprememba rutine neizbežno poruši harmonijo med Io in Sfero, kar nepovratno uniči njuno sobivanje, saj ustvari novo, na videz drugačno realnost, ki bo vzpostavila nova pravila, novo rutino.

Sierra
Sander Joon (BOP! Animation/AAA Creative)
Estonija, 2022, 15’56”

Oče in sin se udeležita tekmovanja v reliju, a jima ne kaže dobro. Da bi zmagala, se fant spremeni v pnevmatiko. Film, ki je delno nastal po navdihu režiserjevih otroških spominov, nas povleče v nadrealistični svet avtomobilskih dirk.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 13. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Varuhi formule Čuvari formule

Dragan Bjelogrlić

sobota, 13. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film Dragana Bjelogrlića, navdihnjen z zamolčanim jedrskim incidentom v Jugoslaviji, je prejel nagrado kritikov revije Variety na svetovni premieri v Locarnu ter nagrado občinstva na festivalu v Sarajevu. Otvoritveni film Liffa.

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.