Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 03:58, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2019

Tekmovalni program IV (2019) Tekmovalni program IV (2019)

razno / 77 min

Morning
Vojtěch Domlátil (neodvisni)
Češka, 2019, 3’33”

Jutro. Kava. Zajtrk. Prha. In potem? Izlet ven? Ali izlet noter? Dihalna meditacija v preobleki peresno lahkega eksperimentalnega risanega filma.

Suzannin portret / Portrait En Pied De Suzanne / Portrait of Suzanne
Izabela Plucińska (Clay Traces/Films de Force Majeure/The Las Sztuki Foundation)
Nemčija, Francija, Poljska, 2019, 14’55”

Neki moški v majhnem hotelu teši svojo žejo po ljubezni s prenajedanjem. In njegovo levo stopalo se na vsem lepem spremeni v njegovo izgubljeno ljubezen Suzanne. A to je šele začetek nadrealistične zgodbe o osamljenosti, ljubosumju in ljubezni, upodobljeni v plastelinu.

Radiovizija – Govori Mihovil Logar / Radiovizija – Govori Mihovil Logar / Radiovision – Mihovil Logar Speaking
Miloš Tomić (Platforma)
Srbija, 2019, 3’01”

Svobodna igra animacije s kosi polomljene plastike in razbitega stekla, kristalnim okrasom, perjem, starimi fotografijami in gumijastimi bonboni. To je poskus povzeti bogato in glasbi posvečeno življenje Mihovila Logarja.

Zima v deževnem gozdu / Talv vihmametsas / Winter in the Rainforest
Anu-Laura Tuttelberg (Nukufulm/Moon Birds Studios/ Estudio Carabás /Art Shot)
Estonija, Mehika, Litva, 2019, 8’35”

Prizori plesa življenja in smrti v bujnem tropskem okolju, kakršni se odvijajo dan za dnem, leto za letom, za čarobna bitja, ki naseljujejo divjino naših sanj.

Passage
Anja Sidler (Schattenkabinett)
Švica, 2019, 6’40”

Dva zelo različna človeka zapustita poznano okolje in se podata pustolovščini naproti. Njuni poti se nepričakovano prekrižata. Film o hrepenenju po spremembi in vrednosti naključij v družbi, ki jo zaznamujeta osebni razvoj in pritisk uspeha.

Liliana
Milanka Fabjančič (Zvviks)
Slovenija, 2019, 6’53”

Mlada Lilijana je simbol vztrajnosti, truda in dela, ki jih krepi notranja želja po izpolnitvi zastavljenega cilja. Poetična pripoved, kjer ni mogoče definirati niti časa niti kraja, nas v marsičem spominja na nostalgično preteklost.

Kozmonavt / Kosmonaut / Cosmonaut
Kaspar Jancis (Eesti Joonisfilm)
Estonija, 2019, 11’37”

Junak ostane junak. Zgodba o starem sovjetskem astronavtu.

G. Mora / Lidérc úr / Mr. Mare
Luca Tóth (Boddah/Sacrebleu Productions)
Madžarska, Francija, 2019, 19’33”

Mlad privlačen moški ob preučevanju rentgenske slike zgrožen ugotovi, da je čudna bula na njegovem prsnem košu v resnici glava debelušnega človečka, ki ugnezden v njegovem telesu čaka, da se rodi … G. Mora je nadrealistična animirana komorna drama, postavljena v strašljivo, klavstrofobično okolje, v katerem ob odnosu čudaško soodvisnega para spremljamo dinamiko neuslišane ljubezni.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Judy Judy

Rupert Goold

petek, 05. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 05. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.