Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Tekmovalni program III (2022) Tekmovalni program III (2022)

različni avtorji / razno / 70 min

Najboljši novi kratki animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope, ki se potegujejo za nagrado občinstva ;DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma) in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

Baroudeur
Mauro Carraro (Nadasdy Film/RTS)
Švica, 2022, 08’22”

Moj stari prijatelj Walter s psom Rogno že deset let živi v tovornjačku, ki mu pravi Caronte. V intervjuju za nas odpre vrata svojega doma na štirih kolesih in nam zaupa nekaj anekdot iz življenja sodobnega potepuha.

The Record
Jonathan Laskar (Punched paper films/Papier perforé/RTS)
Švica, 2022, 08’44”

Prodajalec starih glasbenih inštrumentov od popotnika prejme čarobno ploščo: »Bere ti misli in igra tvoje izgubljene spomine.« Trgovca neskončna plošča povsem obsede, neprestano jo posluša in spomini začnejo vreti na dan.

Miracasas
Raphaëlle Stolz, Augusto Zanovello (Nadasdy Film/ Komadoli Studio/Folimage/RTS)
Švica, Francija, 2021, 13’50”

V izgubljeni južnoameriški vasi v 30. letih želijo nadaljevati nenavadni običaj … Župan v okoliških krajih objavi oglas: »Povečujemo Miracasas, iščemo truplo.« Sveže umorjeni Ernesto je srečni izbranec in proti svoji volji sodeluje v karnevalskem pogrebu. Zbrani vaščani strastno slavijo in željno čakajo življenje, ki ga bo prinesla smrt.

Intermission
Réka Bucsi (Boddah)
Madžarska, 2022, 04’54”

Ponavljajoče se mirujoče gibanje, raziskovanje vizualne podobe zaradi nje same. Projekcija mentalnih podob, ki nastajajo ob poslušanju glasbe. Od preprostega risanja črte do zapletenega gibanja in kompleksne strukture animacije, ki se lahko ustvarja sama.

Garrano
David Doutel, Vasco Sá (BAP Animation Studio/Art Shot)
Portugalska, Litva, 2022, 14’05”

Konj mora na žgočem soncu vleči težak voz; mladi Joel naleti na človeka, ki hoče požgati gozd.

Zbiralec / Sakupljač / The Collector
Danijel Žeželj (Zagreb Film)
Hrvaška, 2022, 12’25”

Zbiralec ustvarja glasbo z urbanimi zvoki, posnetimi v mestnem labirintu, a v ritmu kaosa in hrupa se naposled zlomi. Nato zbeži iz mesta ter na obali najde tišino in mir v ritmu svojega srca.

Lucky Man
Claude Luyet (Studio GDS/Luyet/RTS)
Švica, 2022, 07’45”

Neki mož igra in dobi. Premaga ga evforija, toda … Druga igra, drug zmagovalec. Narava pokaže zobe. Na koncu slavi počasnost.

A man plays and wins. He’s euphoric, but… A different game, a different winning player. Nature shows its presence. In the end, the praise of slowness.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pacifikcija Pacifiction

Albert Serra

torek, 31. 01. 2023 / 17:00 / Dvorana

Atmosferični anti-triler katalonskega auteurja Alberta Serre (Čas vitezov, Pesem ptic, Svoboda) prikliče sence kolonializma na Južnem Pacifiku.

Pošvedrani klavir Pošvedrani klavir

Miha Vipotnik

torek, 31. 01. 2023 / 17:30 / Mala dvorana

Filmsko-glasbena povest, ki s pomočjo igranih in animiranih vložkov pripoveduje zgodbo o starem zapuščenem klavirju v studiu 1 Radia Slovenija. Izhodišča za zgodbe so resnična, podprta s pričevanji poznavalcev, vse ostalo pa je plod domišljije in ustvarjalnega zanosa avtorjev. Film je prejel vesno za izvirno glasbo ter nagrado Društva slovenskih filmskih publicistov in publicistk.

LGBT_SLO_1984 LGBT_SLO_1984

Boris Petkovič

torek, 31. 01. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Dokumentarni pogled na slovensko LGBT gibanje skozi prizmo aktivizma in kulture.