Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 14:56).

Tekmovalni program II (2022) Tekmovalni program II (2022)

različni avtorji / razno / 75 min

Najboljši novi kratki animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope, ki se potegujejo za nagrado občinstva ;DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma) in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

11
Vuk Jevremović (neodvisni)
Hrvaška, 2022, 05’28”

Trije nogometni mojstri … Med tekmo delajo čudeže in zadevajo gole iz nemogočih položajev … A kaj se dogaja v njihovih glavah, kadar izvajajo kazenski strel?

Legenda o Zlatorogu / The Legend of Goldhorn
Lea Vučko, Damir Grbanović (Octopics)
Slovenija, 2022, 13’35”

Lovec se odpravi v gore, da bi ozdravil strto srce, a na poti ne more ubežati prividom dekleta, ki ga je zapustilo. Ob tem izgubi pamet in takrat oživi njegova temna plat. Ta ga napelje, da izsledi mitološkega Zlatoroga in ga naposled pogubi. 

Veliki poljski zid / Wielki mur Polski / Great Wall of Poland
Aga Jarząb (neodvisna)
Poljska, 2021, 02’50”

Film je izraz tesnobnega občutka ob življenju v omejenem prostoru. Visoki zidovi, znotraj pa zatohlost – v nepredušno zaprtem zabojniku se hitro zadušiš. Bolj ko me zid varuje, bolj se počutim ujeto. Obkoljeno od znotraj.

Guilty Pleasure
Michał Orzechowski (Fumi Studio)
Poljska, 2021, 12’55”

Na robu gozda je hiša, v kateri živi poročen par z dvema odraslima sinovoma. Film se začne z njihovim vsakdanom; budilka zazvoni in naznani, da je čas za akcijo. Oče in sin Andrew za mamo uprizorita gledališko predstavo.

Nekoč je bilo morje … / Bolo raz jedno more… / Once There Was a Sea…
Joanna Kožuch (BFilm, Anima-Pol, Radio and Television Slovakia, TVP)
Slovaška, Poljska, 2021, 16’35”

Po sledeh izsušenega Aralskega jezera, ki še vedno živi v spominu prebivalcev uzbeškega mesteca. Film o posledicah človeških odločitev in njihovem vplivu na vsakdanje življenje.

Pozdrav soncu / Pozdrav suncu / Salute to the Sun
Darko Masnec (Studio u šumi)
Hrvaška, 2022, 08’50”

Zaljubljeni astronavt kroži okoli sonca in črpa njegovo energijo. A sonce je preveliko in povezava med njima se pretrga, zato se mora astronavt znajti po svoje. Ko se poskusi vrniti k svojemu viru energije, pa ugotovi, da je takih kot on še več.

Pasje stanovanje / Koerkorter / Dog-apartment
Priit Tender (Nukufilm)
Estonija, 2022, 14’05”

Baletni plesalec Sergej nesrečno konča v predmestnem kolhozu. Tam se v monotonem vsakdanu spopada z rutino, domačimi živalmi in alkoholom.

Ills of fortune have deported a ballet dancer Sergei to a suburban kolhoz. Here he’s having his mundane fights against routine, domestic animals and alcohol.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.