Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).

Svojeglavi Philip Listen Up Philip

Alex Ross Perry / ZDA / 2014 / 108 min / angleščina

Kompleksna komedija o življenju Newyorčanov preigrava teme umetniških ambicij, mladostniške drznosti in obžalovanja v srednjih letih. 

režija Alex Ross Perry, scenarij Alex Ross Perry, fotografija Sean Price Williams, glasba Keegan DeWitt, montaža Robert Greene, igrajo Krysten Ritter (Melanie Zimmerman), Elisabeth Moss (Ashley Kane), Jason Schwartzman (Philip Lewis Friedman), Jess Weixler (Holly), Jonathan Pryce (Ike Zimmerman), Dree Hemingway (Emily), Kate Lyn Sheil (Nancy), Joséphine de La Baume (Yvette Dussart), Eric Bogosian (pripovedovalec), Daniel London (Seth), Brandy Burre (Flo), Joanne Tucker (Eve)

festivali, nagrade Sundance 2014, Locarno 2014

IMDb

Medtem ko Philip čaka na objavo svojega drugega romana, za katerega verjame, da mu je uspeh zagotovljen, v njem divja jeza. Občutek ima, da ga iz mesta, kamor se je priselil in ga vzel za svoje, izrinjajo stalen pritisk množice ljudi in hrupa, načeto razmerje s punco, fotografinjo Ashley, in njegovo lastno ignoriranje knjižne promocije. Ko mu njegov idol Ike Zimmerman, ki ga je navdušil Philipov prvenec, za zatočišče ponudi svojo poletno rezidenco, Philip končno najde mir in tišino, da se lahko osredotoči na najljubše – samega sebe.

»Eden prvih motivov, za katere sem želel, da so v filmu osrednji, sta bila občudovanje in malikovanje idola. Opazujemo, kako Phillip, ne da bi se sploh zavedal, postane pošast, kakršna je Ike. Philip samo vidi pošast kot tega karizmatičnega tipa z lepo podeželsko hišo in vsem tem uspehom, in to je vse, česar si želi. Želel sem prikazati tisto slepo ambicijo, ki se je ljudje ne znajo otresti. Ko so deležni slave, jih popolnoma obsede in v mislih imajo samo še končni dobitek.« (Alex Ross Perry)

Alex Ross Perry
Rojen leta 1984 v kraju Bryn Mawr, Pensilvanija. Končal je Umetniško šolo Tisch na newyorški univerzi. Njegov prvenec Impolex je bil leta 2009 premierno prikazan na filmskem festivalu CineVegas. Svojeglavi Philip je njegov tretji celovečerec.

filmografija
2009 Impolex
2011 The Color Wheel (Obarvani volan)
2013 The Sixth Year (segment)
2014 Listen Up Philip (Svojeglavi Philip)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.