Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:40 (za danes zaprto).

Svojeglavi Philip Listen Up Philip

Alex Ross Perry / ZDA / 2014 / 108 min / angleščina

Kompleksna komedija o življenju Newyorčanov preigrava teme umetniških ambicij, mladostniške drznosti in obžalovanja v srednjih letih. 

režija Alex Ross Perry, scenarij Alex Ross Perry, fotografija Sean Price Williams, glasba Keegan DeWitt, montaža Robert Greene, igrajo Krysten Ritter (Melanie Zimmerman), Elisabeth Moss (Ashley Kane), Jason Schwartzman (Philip Lewis Friedman), Jess Weixler (Holly), Jonathan Pryce (Ike Zimmerman), Dree Hemingway (Emily), Kate Lyn Sheil (Nancy), Joséphine de La Baume (Yvette Dussart), Eric Bogosian (pripovedovalec), Daniel London (Seth), Brandy Burre (Flo), Joanne Tucker (Eve)

festivali, nagrade Sundance 2014, Locarno 2014

IMDb

Medtem ko Philip čaka na objavo svojega drugega romana, za katerega verjame, da mu je uspeh zagotovljen, v njem divja jeza. Občutek ima, da ga iz mesta, kamor se je priselil in ga vzel za svoje, izrinjajo stalen pritisk množice ljudi in hrupa, načeto razmerje s punco, fotografinjo Ashley, in njegovo lastno ignoriranje knjižne promocije. Ko mu njegov idol Ike Zimmerman, ki ga je navdušil Philipov prvenec, za zatočišče ponudi svojo poletno rezidenco, Philip končno najde mir in tišino, da se lahko osredotoči na najljubše – samega sebe.

»Eden prvih motivov, za katere sem želel, da so v filmu osrednji, sta bila občudovanje in malikovanje idola. Opazujemo, kako Phillip, ne da bi se sploh zavedal, postane pošast, kakršna je Ike. Philip samo vidi pošast kot tega karizmatičnega tipa z lepo podeželsko hišo in vsem tem uspehom, in to je vse, česar si želi. Želel sem prikazati tisto slepo ambicijo, ki se je ljudje ne znajo otresti. Ko so deležni slave, jih popolnoma obsede in v mislih imajo samo še končni dobitek.« (Alex Ross Perry)

Alex Ross Perry
Rojen leta 1984 v kraju Bryn Mawr, Pensilvanija. Končal je Umetniško šolo Tisch na newyorški univerzi. Njegov prvenec Impolex je bil leta 2009 premierno prikazan na filmskem festivalu CineVegas. Svojeglavi Philip je njegov tretji celovečerec.

filmografija
2009 Impolex
2011 The Color Wheel (Obarvani volan)
2013 The Sixth Year (segment)
2014 Listen Up Philip (Svojeglavi Philip)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pošast Kaibutsu

Hirokazu Koreeda

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:00 / Dvorana

V delu, ovenčanem z nagrado za najboljši scenarij v Cannesu, se z našimi prepričanji in pričakovanji mojstrsko poigrava eden velikih filmskih humanistov Hirokazu Koreeda (Tatiči). Njegova Pošast je zadnji film, za katerega je glasbo napisal lani preminuli maestro Ryuichi Sakamoto.

Široko in Kraljestvo vetrov Sirocco et le Royaume des courants d’air

Benoît Chieux

nedelja, 03. 03. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirana uspešnica, ki gradi mostove med poezijo in filmi studia Ghibli, z očarljivmi vizualijami, ki spominjajo na Beatlesovo Rumeno podmornico. Epska sanjska pustolovščina bo celotno družino odpeljala na nepozabno potovanje.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

nedelja, 03. 03. 2024 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o Paulinini globoki in brezkompromisni predanosti ter Augustovem srditem boju, da bi ohranil svojo identiteto, je srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.