Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 05:53).
Animateka 2014

Svetovni jagodni izbor III (2014) Svetovni jagodni izbor III (2014)

razno

Marilyn Myller
Mikey Please (Blink Industries/Hornet Films)
Velika Britanija / ZDA, 2013, HD, 6’06”

Marilyn se na vso moč trudi narediti nekaj dobrega. Njena pričakovanja in realnost se bodo zdaj vendarle ujeli, do potankosti. Ne, celo bolje bo, kot si je zamislila. To bo nekaj epskega. Nekaj solzavo globokega. Nekaj popolnejšega od popolnosti. Ni mogoče, da bi šlo kaj narobe.

Horse
Jie Shen (Jie Shen)
Kitajska, 2013, HD, 4’17”

Razrez petih poglavij o konju.

Dedič evangeljskega preporoda (Heir to the Evangelical Revival)
Wendy Morris (Vertigo Productions)
Belgija / Južna Afrika, 2013, HD, 6’55”

Veliko mojih prednikov je zaradi verskih prepričanj pobegnilo ali emigriralo v Južno Afriko. Francoski in flamski hugenoti v 17. stoletju, angleški protestantski misijonarji in duhovščina v 19. stoletju. Čeprav sem ateistično-agnostični odpadnik, vem, da moja južnoafriška identiteta izvira iz verskih prepričanj prednikov. Film je poskus, da se vzpostavim v odnosu do podedovane versko-zgodovinske prtljage.

Man on the chair
Dahee Jeong (Sacrebleu Productions)
Francija, 2014, HD, 6’53”

»Mož na stolu« trpi muke in se spopada z nenehnimi dvomi o lastnem obstoju. To je samo moja slika … Sem morda tudi jaz slika, ki so jo ustvarili drugi?

1000 Plateaus
Steven Woloshen (Steven Woloshen)
Kanada, 2014, HD, 3’21”

Kratki film, ki je bil s preprostimi umetniškimi pripomočki v celoti ročno izdelan na prednjem sedežu avtomobila, je hvalnica zemljevidom, potovanjem in džezu.

Mlečni zobje (Dents de lait)
Julie Charette (Concordia University)
Kanada, 2013, HD, 4’05”

Fantiču se z izgubo zoba skupaj s še večjo izgubo, smrtjo v družini, postavi svet na glavo in odrasti mora hitreje, kot bi si želel.

Angeliquina Ameriška noč (La nuit américaine d’Angélique)
Pierre-Emmanuel Lyet & Joris Clerté (Senso Films/Doncvoilà productions)
Francija, 2013, HD, 7’25”

Ko je Angelique videla film Ameriška noč Françoisa Truffauta, je spoznala, da je življenje mogoče izsanjati.

Black Tape
Michelle & Uri Kranot (The Animation Workshop)
Danska, 2014, DCP, 3′

Black Tape, ki temelji na poročilih in dokumentarnem gradivu o posledicah življenja pod okupacijo, je drugi film v trilogiji, ki sta jo avtorja leta 2010 začela s filmom White Tape. Žrtev in krvnik plešeta zamotan tango, pri čemer zasedeta sliko in prostor med potegi čopiča v raziskovanju tematike nadvlade.

Ristanc (Ishikeri)
Yutaru Kubo (Tokyo University of the Arts)
Japonska, 2013, HD, 5′

Deček se zatopi v igro ristanca. Ko mukoma sledi pravilom, ki si jih je izmislil sam, se na videz preprosta igra izkaže za vse prej kot to.

Labirint (Le Labyrinthe)
Mathieu Labaye (Camera etc.)
Belgija, 2013, DCP, 9’20”

Labirint se odvije v celici moškega, obsojenega na dosmrtno ječo. Film govori o rahljanju stika s časom in stvarnostjo ter tako preizprašuje pojma obstoja in identitete.

Lenobna reka (Le courant faible de la rivière)
Joël Vaudreuil (Parce Que Films)
Kanada, 2013, HD, 8’40”

Starec se za trenutek pomudi ob rečnem bregu. Ko ošine s pogledom rečni tok, se v njem prebudijo spomini. Ko je imel 13 let, je prišel sem z nekim dekletom…

Déjà-Moo
Stefan Müller (Basement Pictures)
Nemčija, 2013, HD, 10′

Lahko bi bil prijeten sobotni dan … če ne bi bilo zmešane krave, histerične mame in dveh bolničarjev, ki vsi obvladajo predvsem eno: ustvarjanje histerije. Komedija o mladem Berlinčanu v nemških Alpah, ki po nizu nesporazumov pristane v bolnišnici. Junakova bizarna nočna mora, ki niha med kafkovskimi zapleti in psihedeličnimi trenutki.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.