Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (odprto še 03:08, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2011

Svetovni jagodni izbor I (2011) Svetovni jagodni izbor I (2011)

razno

Potovanje na Zelenortske otoke / Viagem a Cabo Verde / Journey to Cape Verde
José Miguel Ribeiro (Sardinha em lata)
Portugalska, 2010, 35 mm, 17′

To je zgodba o šestdesetdnevnem pohodu po Zelenortskih otokih. Brez mobilnega telefona, brez ure, brez načrta – samo z osnovnimi potrebščinami v nahrbtniku.

Jutranji sprehod / A Morning Stroll
Grant Orchard (Studio AKA)
Velika Britanija, 2011, digibeta, 6’47’’

Ko gre Newyorčan na jutranjem sprehodu mimo piščanca, se vprašamo, kdo od njiju je prava mestna srajca … Navdih za film je bil resničen dogodek, opisan v knjigi Paula Austra True Tales of American Life.

Radirka/ Out of Erasers / Sudd
Erik Rosenlund (Daemon Film)
Švedska, 2011, 35 mm, 15’

Ženska na avtobusu najde košček papirja, na katerem je s svinčnikom nekaj načečkano. Kar naenkrat se nalepi nanjo in začne rasti. Ženska panično teče domov, kjer naposled le najde radirko. Je že prepozno?

Eskim v puščavi / Eskimo in Desert
Woon Han (KIAFA)
Južna Koreja, 2010, digibeta, 15’44’’

Izsušena puščava. Lačni psi se obotavljajo pred svojim plenom, čeprav so ga našli že pred tremi meseci. Plen je mrtev pes, ista vrsta kot so oni sami.

To je ljubezen / This is Love
Lei Lei (Lei Lei)
Kitajska, 2010, HD, 5’40’’

Nadnacionalna ljubezenska zgodba, v kateri manjše pomanjkljivosti partnerja niso pomembne. Ali pa luknja v njeni nogavici kljub vsemu zmoti objem?

Male smrti / Little Deaths
Ruth Lingford (Ruth Lingford/Film Study Center Harvard University)  
Velika Britanija, ZDA, 2010, digibeta, 11’

Kaj ljudje čutijo, razmišljajo ali vidijo v trenutku orgazma? Nekdo vidi eksplozijo bombe, drugi ulico v Rigi. Animirano raziskovanje ene najbolj mimobežnih in intimnih izkušenj, ustvarjeno na podlagi resničnih intervjujev.

Get Real!
Evert de Beijer (CinéTé Filmproduktie)
Nizozemska, 2010, digibeta, 11’27”

Srednješolec je zasvojen z računalniško igrico, v kateri slavno seksi pevko varuje pred najrazličnejšimi napadi in jo osvoji. Zasvojenost terja davek pri njegovih domačih nalogah in dojemanju resničnosti, dokler od sošolke ne dobi čisto pravega poljuba.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Oče The Father

Florian Zeller

nedelja, 17. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

nedelja, 17. 10. 2021 / 17:00 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Smrtne obljube Eastern Promises

David Cronenberg

nedelja, 17. 10. 2021 / 19:00 / Dvorana

Film, v katerem Viggo Mortensen po Senci preteklosti ponovno združi moči z Davidom Cronenbergom, je igralcu prinesel prvo nominacijo za oskarja.