Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 06:29).
Animateka 2013

Svetovni jagodni izbor I (2013) Svetovni jagodni izbor I (2013)

razno

Virtualno virtuozen (Virtuos Virtuell)
Thomas Stellmach, Maja Oschmann (Thomas Stellmach), Nemčija/Germany, 2013, DCP, 7’30”

Abstraktne, s tušem ustvarjene risbe se pojavljajo kot iz nič. S sledenjem skrivni koreografiji pripovedujejo zgodbo, ki se zdi zapisana v glasbi. Vzajemno delovanje plahih srečanj in odločnih teženj, okretna lahkotnost in soočanja vzbudijo množico asociacij, na primer na ptice, drevesa ali podvodni svet, te pa pričarajo različne občutke.

Love Games
Joung Yu-mi (Culture Platform), Južna Koreja/Republic of Korea, 2012, HD, 15’45”

Igre, ki se jih igrajo ljubimci.

Autour du lac
Noémie Marsily & Carl Roosens (Zorobabel), Belgija/Belgium, 2013, DCP, 5’05’’

Dih tekača, razdejano mravljišče, luža, na klopci odložen toast, veverica, drobci življenja, ki nas z besedami in glasbo odpeljejo na sprehod okoli jezera.

Marcel, tervurenski kralj (Marcel, King of Tervuren)
Tom Schroeder (Ein Aus Animation), ZDA/USA, 2012, DCP, 6′

V tej grški tragediji, ki jo odigrajo belgijski petelini, Marcel preživi ptičjo gripo, alkohol, uspavalne tablete in svojega sina Maxa.

Montparnaška Kiki (Mademoiselle Kiki et les Montparno)
Amélie Harrault (Les 3 Ours), Francija/France, 2012, DCP, 14′

Kiki de Montparnasse je bila lahkomiselna muza velikih avantgardnih slikarjev zgodnjega 20. stoletja. Kot impozantna priča bleščavega Montparnassa se je otresla statusa preprostega modela in postala Kraljica noči, slikarka, karikaturistka, pisateljica in kabaretna pevka.

Futon
Yoriko Mizushiri (Yoriko Mizushiri), Japonska/Japan, 2012, HD, 6’02”

Zavita v odejo … Vračajo se spomini, zarisuje se prihodnost, čuti so spet ulovljeni, fizični občutki ženskosti globoko vrezani … Vse se prijetno zlije. Telo v odeji išče občutja …

Samorogova kri (Sangre de Unicornio)
Alberto Vázquez (Abrakam Estudio/Uniko/Canal+), Španija/Spain, 2013, DCP, 9′

Medvedka gresta na lov za samorogi, njunim najljubšim plenom. Samorogi imajo mehko meso in slastno kri z okusom po borovnicah, ki jo medvedki potrebujejo, da ostanejo prisrčni.

Palmipedarium
Jérémy Clapin (Papy 3D Productions), Francija/France, 2012, DCP, 10’25”

Kmečki fantič se dobro spozna na race. Letajo, plavajo in zganjajo hrup. Nekoč najde zelo posebno ptico. Precej nenavadna je, a hkrati nenavadno lepa.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Panj Zgjoi

Blerta Basholli

petek, 22. 10. 2021 / 16:15 / Dvorana

Film, posnet po resnični zgodbi kosovske vojne vdove in njenega boja za neodvisnost v globoko patriarhalni družbi, je prejel kar tri glavne nagrade na festivalu Sundance: veliko nagrado žirije, nagrado za najboljšo režijo in nagrado občinstva.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

petek, 22. 10. 2021 / 16:45 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

petek, 22. 10. 2021 / 18:30 / Dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.