Danes je blagajna odprta od 17:15 do 21:30 (za danes zaprto).
27. april – 6. maj 2012 - Prvomajske počitniceFrikadeleTeden nordijskega filma za otroke in mlade

Švedske mesne kroglice program kratkih animiranih filmov

Johan Hagelbäck / Švedska / 62 min / podnapisi, švedščina / 6+

termina: 5. 5. ob 17:00 in 6. 5. ob 11:00  

Köttbullarna٭ (Švedska)

Program kratkih animiranih filmov Johana Hagelbäcka

Program:
Mesne kroglice Köttbullarna (2010, 7 minut, digibeta)
Animirani film o mladi mesni kroglici, ki skupaj z družino raziskuje svet in na simpatičen način načenja teme o vrednotah in čustvih.

Mesne kroglice in vilec Köttbullarna och gaffeltrollet (2011, 5 minut, digibeta)
Animirani film o mesnih kroglicah.

Mesne kroglice in nalezljiva jeza Köttbullarna och argsmittan (2011, 5 minut, digibeta)
Jeze se lahko nalezete kakor prehlada. Toda veselje je še bolj nalezljivo.

Mesne kroglice in tovornjaki Köttbullarna och lastbilarna (2011, 5 minut, digibeta)
Nadaljevanje filmske zgodbe o mali mesni kroglici. Ste vedeli, da tudi male mesne kroglice doživljajo čustva, kot so radovednost, strah, veselje in jeza?

Žabe s strupenimi puščicami Pilgiftsgrodorna (2007, 9 minut, 35 mm)
Devetletni Ture in njegov očka skupaj doživita vročo, vetrovno puščavo, tropski deževni gozd,  barvite koralne grebene, muzejsko trgovino in množico nevarnih žival. Najbolj strupena med njimi je žaba z strupenimi puščicami, tako strupena je, da vsi omedlijo. Ampak kako je s to rečjo? Je vedno enako strupena? Ture že ve!

Ure Timmarna (2008, 7 minut, 35 mm)
Animirani film prikazuje, zakaj se Zemlja vrti okrog svoje osi. Izvemo, kam se je zatekla izginula ura. Je mogoče na ljubezenski pustolovščini? Ura se na jesen vsekakor vrne.

Panični umetnik Panikkonstnären (2008, 10 minut, 35 mm)
Deček in njegov očka obiščeta muzej moderne umetnosti. Razmišljata o umetnostnih delih, ki si jih ogledujeta. Deček se postane pravi junak, ko najde ukradeni predmet.

Alfred (2009, 4 minute, 35 mm)
Skoraj resnična pripoved o tem, kako Alfred Nobel kot otrok pride na zamisel o Nobelovi nagradi in skoraj vse vrže v zrak.

Veliki tihotapec Storsmugglaren (2009, 10 minut, 35 mm)
Predstavljajte si, da želite nekaj pretihotapiti iz Carinskega muzeja. Načrt bo zagotovo padel v vodo.

Johan Hagelbäck je švedski animator in avtor knjig za otroke. Najbolj znan je po svojih kratkih animiranih filmih, narejenih v svojstvenem slogu, ki ga otroci in odrasli naravnost obožujejo, prinesel pa mu je tudi vrsto mednarodnih nagrad. Njegovo delo je predstavljeno v muzejskih zbirkah po svetu, med drugim tudi v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku. V precejšnjem delu svojega opusa se na smešen način ukvarja s hrano: naredil je serijo kratkih filmov o kislem mleku (filmjölk), serijo o švedskih mesnih kroglicah in celo o rozinah. Odlična pa je tudi izobraževalna serija, ki pojasnjuje, kako so nastali določeni fenomeni, denimo dinamit, muzej in carina.

——

Predfilm pred celovečernimi filmi v programu Frikadele
Mesne kroglice Köttbullarna
Johan Hagelbäck, Švedska, 2010, 7 minut

٭Ime za mesne kroglice ali frikadele, ki so tradicionalna hrana v nordijskih državah. Pripravljajo jih na zelo različne načine: z omakami, papriko, gorčico. Kakšne pa so tvoje najljubše frikadele? Nekaj različnih lahko poskusiš na otvoritvi Frikadel 27. aprila po projekciji filma Zmagali bomo!

——
Film Sesalnik – Film o rozinah Dammsugaren (2006, 5 minut, digibeta) – ki je bil napovedan kot del programa kratkih animiranih filmov, žal ne bo predvajan zaradi nedostopnosti kopije.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.